Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nezadovoljni vladinom odlukom

VIDEO Traktorima blokirali zračnu luku: Nastavljaju se najveći prosvjedi u njihovoj povijesti

Traktori na aerodromu
Traktori na aerodromu Foto: Afp
Nastavljaju se najveći prosvjedi u nizozemskoj povijesti. Nakon što je u utorak kasno navečer došlo do eskalacije između policije i prosvjednika, u kojoj je upotrijebljeno i vatreno oružje, jučer su nizozemski farmeri traktorima blokirali zračnu luku u Groningenu.

Iako je u groningenšku zračnu luku Eelde došlo oko 20 prosvjednika na traktorima, čini se da nije došlo do sukoba između policije i farmera kao što je bio slučaj dan ranije, javlja nizozemski Volkskrant.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Privedeno više od 100 ljudi Nakon tri noći žestokih nereda premijer prosvjednike nazvao idiotima: "To je čisto nasilje prikriveno kao protest" Slika nije dostupna PROTIVNICI OGORČENI Neredi u Nizozemskoj nakon najave da će zemlja u djelomični lockdown na tri tjedna, policija koristila vodene topove

 

Pročitajte i ovo Prosvjedi poljoprivrednika u Nizozemskoj Farmeri s traktorima na policiju VIDEO Eskalirali najveći prosvjedi u njihovoj povijesti: Policija pucala iz vatrenog oružja, više uhićenih

Pročitajte i ovo Blokirane nizozemske autoceste situacija sve ozbiljnija Na pomolu najveći prosvjedi u nizozemskoj povijesti, mogla bi reagirati i vojska: "Reći ću vam jasno - nećemo tolerirati..."

Diljem Nizozemske održavaju se prosvjedi farmera zbog nezadovoljstva novim vladinim prijedlogom koji predviđa da farmeri smanje upotrebu goriva i broj stoke kako bi se smanjila emisija dušikovog oksida i amonijaka. U nekim područjima to bi smanjenje moglo dosegnuti i 70 posto.

Poljoprivrednici smatraju da im ovo uništava perspektivu dodajući da će za mnoge od njih ova vladina odluka značiti kraj bavljenja poljoprivredom, prenosi DW.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene