Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''klub izvan zakona''

Poznati motoristički klub proglašen opasnim za društvo: Nizozemska zabranila Anđele pakla

Hell Angels (Foto: AFP)
Hell Angels (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Hell Angels (Foto: AFP) Hell Angels (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Hells Angels (Foto: AFP) Galerija 1/2 >>
Nizozemska je zabranila poznati motoristički klub Anđele pakla (Hells Angels) pošto je sud u srijedu presudio da remete javni red i mir i da su opasni za društvo.

Javni tužitelj je zatražio zabranu nakon niza kriminalnih i nasilnih djela članova kluba.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve" Geert Wilders Protivi se pomoći Nizozemski Donald Trump poručio: "Mi smo europske budale jer smo primili najviše ukrajinskih izbjeglica"

Sama skupina se smatra "klubom izvan zakona", a sudac u Utrechtu je istaknuo da tim klubom vlada "kultura nasilja" od koje treba zaštititi društvo.

Sud je podsjetio na niz izgreda u kojima su sudjelovali Anđeli pakla, nerijetko se sukobljujući sa suparničkim skupinama.

Zabrana se ne odnosi samo na nizozemski ogranak Anđela pakla, nego i na one iz drugih država.

Njihov odvjetnik je najavio žalbu na odluku. Javni tužitelj ih je već jednom pokušao zabraniti, prije deset godina, no nije uspio u tome.

Anđeli pakla, prepoznatljivi po motociklima Harley Davidson i kožnim odijelima, osnovani su 1948. u Sjedinjenim Državama i dugo su se povezivali s rokerskim načinom života. Ogranke imaju u pedesetak zemalja.

Bili su umiješani u veliku tučnjavu 2016. godine u restoranu hotela u Rotterdamu koja je završila pucnjavom iz vatrenog oružja.

U više europskih zemalja Anđele pakla optužuju za promicanje nasilja i umiješanost u organizirani kriminal. (Hina)

Aktualno Znate li što se nalazi u ovim zgradama? Dok one zjape prazne, ministarstva drugima plaćaju najam Izgradnja spornih zgrada (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Izgradnja spornih zgrada (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Izgradnja spornih zgrada (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Izgradnja spornih zgrada (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gabrijela Žalac (Foto: Dnevnik.hr) Gabrijela Žalac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Gordan Maras (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Znate li što se nalazi u ovim zgradama? Dok one zjape prazne, ministarstva drugima plaćaju najam 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene