Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće ići u Srebrenicu

Nikolić opet šokira: U Srebrenici nije bilo genocida!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sinoć je, gostujući na RTV Crne Gore, negirao genocid u Srebrenici.

Upitan hoće li prihvatiti poziv muftije Muamera Zukorlića da posjeti Srebrenicu i "osudi genocid”, Nikolić je kazao da se takvo nešto, najvjerovatnije neće desiti, jer je to već učinio njegov prethodnik na mjestu predsjednika Srbije, piše Blic.

Pročitajte i ovo SIPA (Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP) Akcija SIPA-e U BiH uhitili sedam osoba, sumnjiče ih za ubojstvo 800 Bošnjaka u Srebrenici Slika nije dostupna Napredak odnosa Pusić: Nikolićeva isprika za Srebrenicu pozitivan pomak

“Ako je predsjednik Srbije Boris Tadić bio u Srebrenici i osudio zločin, ako je Skupština Srbije osudila zločin u Srebrenici, zašto bih ja to pitanje stalno podgrijavao”, rekao je Nikolić.

>> VIDEO: Poslušajte što je točno Tomislav Nikolić rekao njemačkom novinaru

Predsjednik Srbije je dodao i da je genocid teško dokaziv na sudu.

“U Srebrenici nije bilo genocida. U Srebrenici se dogodio veliki zločin koji su počinili neki pripadnici srpskog naroda, koje treba pronaći, izvesti pred sud i kazniti”, kazao je predsjednik Srbije, zaboravljajući na presude Haškog tribunala.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene