Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbio autorizaciju

VIDEO: Poslušajte što je točno Tomislav Nikolić rekao njemačkom novinaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinar Frankfurter Allgemeine Zeitunga Nikoliću je ponudio autorizaciju, ali je ovaj to odbio.

Novi srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ipak je rekao kako je Vukovar bio srpski grad. Iako je njegov ured opovrgnuo tu izjavu, da je autentična potvrdio je novinar njemačkog lista, koji je cijeli intervju snimio. Poslušajte sami.

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

>> Nikolić: Riječ je o podloj i podmukloj laži!

Jel to zato što je Vukovar bio srpski grad? Nemaju oni što da se vrate.' Tako srbijanski predsjednik misli o Vukovaru. Javnost je pokušao uvjeriti da je sve laž, no novinar koji je intervjuirao Tomislava Nikolića - sve je snimio.

>> Nikolić: Vukovar je bio srpski grad, Hrvati se tamo nemaju što vraćati

'Ja imam dojam da on stvarno misli to što je rekao, ali problem nije u tome da on kaže što misli nego u tome da on ne razmisli prije nego nešto kaže. Također imam utisak da do danas on nije razumio koliko su strašne izjave koje je davao 90-ih', rekao nam je novinar Frankfurter Allgemeine Zeitunga Michael Martens.

Nikolić je već zauzet protokolarnim obvezama pa ga brane stranački kolege. 'Mi ćemo bez obzira na sve medijske spekulacije i neistine koje možemo čuti odgovarati sa spokojem ljudi koji su u potpunosti posvećeni tome da Srbija ima što bolje odnose u regiji', kazao je Marko Đurić, član glavnog odbora SNS-a.

A koliko će prašine u regiji izazvati izjava - njemački je novinar odmah znao. 'Tokom intervjua ja sam odmah znao da će njegove izjave izazvati burne reakcije na Balkanu', rekao ej Martens.

Na domaćoj sceni, jasan stav pokazao je tek predsjednik Josipović. I danas ponavlja: 'Vukovar je hrvatski grad u kojem mogu živjeti svi bez obzira na nacionalnost, vjeru ili bilo koju drugu pripadnost. Takav je svaki hrvatski grad, a negiranje takvog nečeg je nešto što politički nije dobro ni mudro'.

A dobro i mudro nije se pokazalo ni laganje. Nikolić je u petak demantirao bilo kakav intervju. 'Kao predsjednik Republike, već je obavio neke neformalne razgovore sa čelnicima zemlaja u regiji', rekao je Marko Đurić. No ne i s hrvatskim predsjednikom.

Ovakve izjave - upozorava predsjednik - nisu u duhu pomirenja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene