Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građanima izdano upozorenje

VIDEO Kaos u Japanu, evakuirane stotine tisuća ljudi, najgore tek dolazi: "Budite vrlo oprezni!"

Aktualno Galerija Nevrijeme u Japanu - 4 Nevrijeme u Japanu - 4 Foto: Afp Nevrijeme u Japanu - 3 Nevrijeme u Japanu - 3 Foto: Afp Nevrijeme u Japanu - 2 Nevrijeme u Japanu - 2 Foto: Afp +0 Nevrijeme u Japanu - 1 Galerija 1/4 >>
Jake kiše pokrenule su klizišta i poplave na područjima pogođenim nevremenom.

Meteorološka služba izdala je upozorenje o klizištima za zapadni i istočni dio Japana. Građanima na pogođenom području savjetuje se da ostanu u pripravnosti.

Sezona kiša oborila je rekordnu količinu od četvrtka. Oborine su prouzročile niz odrona i poplava u zapadnoj prefekturi Yamaguchi i sjevernom dijelu regije Kyushu.

Pročitajte i ovo Meteoalarm Meteoalarm Budite na oprezu: U dvije regije danas jako grmljavinsko nevrijeme

Očekuje se da bi se padaline od ponedjeljka mogle pojačati s obzirom na visoke temperature, koje pojačavaju nestabilnost atmosferskih uvjeta, piše Asian Herald.

Građani su pozvani na "poseban oprez zbog pljuskova, udara munja i olujnog vjetra".

U području Kyushu na jugozapadu Japana snažno nevrijeme izazvalo je urušavanje betonskog mosta dugog 37 metara iznad rijeke Yamato.

Pročitajte i ovo HGSS Filmska priča "Legli smo da umremo": Brodolomci s Paga preživjeli pijući svoj urin iz školjki

Lokalne vlasti pozvale su na evakuaciju oko 360.000 građana u gradu Kumamoto. Zasad nema informacija o eventualno ozlijeđenima u nevremenu.

Uz obilne kiše, meteorolozi upozoravaju i na porast temperature i toplinski val koji se zemlji približava s juga, a zbog kojeg bi temperature mogle rasti i iznad 35 stupnjeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene