Dok uragan na tlu čupa stabla i ruši kuće, jedan od lovaca na uragane probio se avionom u samo središte Doriana. Tamo je snimio nevjerojatnu snimku.

Galerija


Jedan od pilota američke Nacionalne uprave za oceane i atmosferu na jutarnjem je letu u ponedjeljak avionom uletio u samo središte uragana Dorian.

Vezani članci Pronađena droga (Foto: Melbourne Police Department) Kakav ulov! Uragan Dorian na obalu Floride donio najmanje 26 kilograma kokaina Poplave u Freeportu nakon uragana Dorian (Foto: AFP) - 1 Potresna ispovijest muškarca koji je u uraganu ostao bez supruge: ''Samo je nestala, ostao sam bez svega"

Dok na tlu vjetrovi brzine od 300 km/h nose sve pred sobom, u srcu vrtloga grdosije na snimci se, uz sablasnu tišinu, čuje samo zvuk motora aviona.

Izviđački avioni kojima pilotiraju takozvani lovci na uragane, prate razvoj uragana Dorian 5. kategorije. Pilot iz aviona tipa Lockheed WP-3D Orion sa snimke potvrdio je da još nije vidio ovako jasno i veliko ''oko uragana''.

U SAD-u to nazivaju efektom stadiona, a radi se o tome da središte uragana, zbog njegove ogromne snage, izgleda poput oblika velikog sportskog stadiona s tribinama.