Nova oluja pogodila je uraganom prethodno razorene Bahame rano u petak, a Nacionalni centar za uragane (NHC) iz Miamija upozorio je kako bi se oluja mogla pretvoriti u tropsku oluju.

Galerija


Rano u petak zabilježen je tropski poremećaj iznad središnjih Bahama, uz vjetar brzine 45 kilometara na sat, a očekuje se da će u nedjelju pasti 5 do 10 centimetara kiše, rekao je NHC. Prema NHC-u, šansa je 80 posto da će se oluja pretvoriti u snažniju tropsku depresiju ili čak tropsku oluju, imenovanu Humberto, idućeg dana ili kasnije.

Vezani članci Uragan Dorian (Foto: AFP) - 3 Dorian razorio 13.000 domova i odnio prvi život, stanovnici ostali bez pitke vode: "Imao je katastrofalan utjecaj" Uragan Dorian udario u Bahame (Screenshot: AFP) Čudovišni uragan Dorian ruši sve što dotakne, razina vode mogla bi se podići do 7 metara: "Ne izlazite iz kuća"

Oluja se kreće prema Floridi brzinom od devet kilometara na sat kroz Bahame, navodi NHC. Upozorenje za tropsku oluju izdano je za sjeverozapadni dio Bahama, uključujući uraganom pogođene otoke Abacos i Grand Bahama.

Očekuje se da će oluja dobiti na brzini kretanjem sjeverozapadno u petak te bi mogla pogoditi Floridu u subotu. Stanje pripravnosti je na snazi na obali srednjoistočne Floride od četvrtka navečer.

Oko 2500 ljudi nalazi se na popisu nestalih nakon što je razorni uragan Dorian 5. kategorije pogodio Bahame 1. rujna, objavili su u srijedu bahamski dužnosnici. Smatra se da tropski ciklon neće izazvati ni približnu štetu onoj koju je izazvao uragan Dorian. (Hina, M.V.)