Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon uragana Dorian

Razorene Bahame pogodila nova oluja: Izdano upozorenje zbog velikog nevremena koje tek dolazi

Nova oluja kreće se prema Bahamima (Foto: AFP) - 3
Nova oluja kreće se prema Bahamima (Foto: AFP) - 3 Afp
Aktualno Galerija Nova oluja kreće se prema Bahamima (Foto: AFP) - 3 Nova oluja kreće se prema Bahamima (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp Nova oluja kreće se prema Bahamima (Foto: AFP) - 1 Nova oluja kreće se prema Bahamima (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp +0 Nova oluja kreće se prema Bahamima (Foto: AFP) - 2 Galerija 1/3 >>
Nova oluja pogodila je uraganom prethodno razorene Bahame rano u petak, a Nacionalni centar za uragane (NHC) iz Miamija upozorio je kako bi se oluja mogla pretvoriti u tropsku oluju.

Rano u petak zabilježen je tropski poremećaj iznad središnjih Bahama, uz vjetar brzine 45 kilometara na sat, a očekuje se da će u nedjelju pasti 5 do 10 centimetara kiše, rekao je NHC. Prema NHC-u, šansa je 80 posto da će se oluja pretvoriti u snažniju tropsku depresiju ili čak tropsku oluju, imenovanu Humberto, idućeg dana ili kasnije.

Pročitajte i ovo Uragan Dorian (Foto: AFP) - 3 Uragan uništava sve pred sobom Dorian razorio 13.000 domova i odnio prvi život, stanovnici ostali bez pitke vode: "Imao je katastrofalan utjecaj" Floridi se približava uragan Dorian (Foto: AFP) objavljeno novo upozorenje Dorian je upravo postao uragan najopasnije kategorije, Bahamima prijete vjetrovi od 250 km/h: "Bit će ovo najgore što ste ikad vidjeli"

Oluja se kreće prema Floridi brzinom od devet kilometara na sat kroz Bahame, navodi NHC. Upozorenje za tropsku oluju izdano je za sjeverozapadni dio Bahama, uključujući uraganom pogođene otoke Abacos i Grand Bahama.

Očekuje se da će oluja dobiti na brzini kretanjem sjeverozapadno u petak te bi mogla pogoditi Floridu u subotu. Stanje pripravnosti je na snazi na obali srednjoistočne Floride od četvrtka navečer.

Oko 2500 ljudi nalazi se na popisu nestalih nakon što je razorni uragan Dorian 5. kategorije pogodio Bahame 1. rujna, objavili su u srijedu bahamski dužnosnici. Smatra se da tropski ciklon neće izazvati ni približnu štetu onoj koju je izazvao uragan Dorian. (Hina, M.V.)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene