Nastavak potrage za Matejem Perišem
Nastavak potrage za Matejem Perišem Foto: Milan Maricic/ATAImages/Pixsell

Maja S. je Splićanka s kojom je 27-godišnji Matej Periš posljednje kontaktirao u noći nestanka, 30. prosinca. Nazvao ju je iz beogradskoga kluba Gotik.


Splićanka navodi kako joj je žao što se nije javila na poziv koji je imala u 22:39. Potraga za nestalim mladićem traje već 20 dana, a detalji iz večeri njegova nestanka često su oprečni.

Vezani članci Potraga za Matejem - 1 Oglasio se prijatelj koji je s Matejem bio u Beogradu: "Prolazimo kroz izrazito traumatično razdoblje, primamo neprimjerene poruke..." Potraga za Matejem - 2 Otkriveni novi detalji u potrazi za Matejem, stručnjak poručuje - može se saznati je li mobitel uništen ili ga je ugasio

Novi trag koji se pojavio bio je pokušaj kontaktiranja Maje S., Splićanke koja je u to vrijeme boravila u Beogradu, no nije bila u društvu s Matejevim prijateljima.

Splićanka je u Beograd stigla prije nestalog Mateja, a vjeruje se da ju je Matej zvao nakon što je na društvenim mrežama vidio gdje se nalazi.

Nakon što je u javnost izašla vijest kako je upravo ona posljednji Matejev kontakt, Splićanka je ugasila profile na društvenim mrežama i povukla se sve do sada. Kaže kako se kaje zbog toga što se nije javila na njegov poziv, piše Nova.rs.

"Normalno da se kajem, to mi je najveća muka od svega jer smatram da me je možda obavijestio o dolasku u Beograd, ja bih im rekla gdje da idu i što da rade", rekla je Maja S.

Potraga traje 20 dana

Potraga za mladićem traje već 20 dana. Vještak za audio i video Nikola Dragović pregledao je snimke nadzornih kamera na kojima se navodno nalazi nestali Matej Periš. Rekao je kako je za utvrđivanje identiteta ponekad potrebno i antropološko vještačenje.

Za Perišem traga i Dobrovoljno vatrogasno društvo Palilula Beograd, koje je više puta tragalo za nestalim osobama. Ističu da im je to hobi koji ozbiljno shvaćaju.

Mladi Splićanin nestao je u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinac prošle godine. Iako je potraga opsežna i uključene su sve policijske snage, mladić do danas još nije pronađen. U međuvremenu su isplivale brojne snimke nadzornih kamera, no sudbina mladića zasad je nepoznata.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju