Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik poziva pomoć

Kaos u Kazahstanu: Ubijeni deseci prosvjednika, stotine su ozlijeđene. U zemlju stigli ruski vojnici

U neredima u Kazahstanu ubijeni su deseci prosvjednika, a stotine su ozlijeđene. Stigli su i ruski vojnici koji bi trebali stabilizirati stanje.

Kazahstan i dalje potresaju neredi. Policija tvrdi da su ubijeni deseci prosvjednika. Državni mediji javljaju i o najmanje 12 poginulih policajaca. Stotine ljudi su ozlijeđene.

Na poziv kazahstanskog predsjednika stigli su ruski vojnici koji bi trebali stabilizirati stanje u zemlji. Veze s internetom su u prekidu. Na snazi je izvanredno stanje. Neredi u Kazahstanu izbili su zbog drastičnog rasta cijena goriva, ali i nezadovoljstva korupcijom.

Pročitajte i ovo Neredi u Kazahstanu - 3 VELIKI PROSVJEDI Kaos u Kazahstanu: Proglašeno izvanredno stanje, u pobuni ima poginulih i ranjenih

Pročitajte i ovo Neredi u Kazahstanu - 2 u najvećem gradu Ostavke Vlade nakon prosvjeda u Kazahstanu, prosvjednici zapalili ured gradonačelnika

"Terorističke rulje su ustvari međunarodne. Prošle su kroz ozbilju obuku u inozemstvu i njihov napad na Kazahstan može i treba gledati kao čin agresije. Zbog toga, oslanjajući se na Sporazum o kolektivnoj sigurnosti, pozvao sam čelnike zemalja članica da pomognu Kazahstanu", rekao je Kasim Žomart Tokajev, predsjednik Kazahstana.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene