Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe za krađu i malverzacije

Nema mira na političkoj sceni u BiH: Prosvjed u Sarajevu, a u Republici Srpskoj još broje izborne listiće

Još nema mira na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini. Zbog svega je održan prosvjed pred Uredom visokog predstavnika u Sarajevu.

Više stotina prosvjednika okupilo se pred uredom Visokog predstavnika Christiana Schmidta.

"Svašta se moglo čuti na skupu koji je trajao gotovo dva sata. Ključne poruke su da su izmjenama izbornoga zakona u BiH dodatno nametnute podjele", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Prosvjednici ističu kako visoki predstavnik nametanjem tih izmjena provodi svoju silu i apartheid. Kažu i da visoki predstavnik mora poručiti službenom Beogradu i Zagrebu do koje granice sežu njihove službene nadležnosti, dodaje Jurič.

"Ovo je drugi prosvjed ove godine pred vratima Christiana Smidta, ali ovoga puta nije bilo viđenijih probošnjačkih političara.

Najveći problem je za Republiku Srpsku taj što se i dalje broje glasački listići. Za krađu i malverzacije međusobno se optužuju Milorad Dodik i oprobena Jelena Trivić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na gradskom vijeću u srijedu Sarajevo bi Zorana Milanovića moglo proglasiti nepoželjnim: "Mora promijeniti svoje ponašanje prema BiH. Do tad neka ne dolazi"

Pojavile su se informacije kako su krivotvoreni listići ubacivani u vreće koje su rezane žiletom. Oporba je poručila kako već ima dovoljno dokaza za ponavljanje izbora za Republiku Srpsku. Milorad Dodik ne odustaje od svoga nauma i sutra najavljuje svoj prosvjed u Banjoj Luci.

Zadnju riječ trebalo bi dati Središnje izborno povjerenstvo. Prema nekim najavama u srijedu ili četvrtak trebali bi biti poznati rezultati izbora za Republiku Srpsku. Svakako još jedan uzbudljiv tjedan je  Bosni i Hercegovini", zaključio je Jurić.

 

Više o prosvjedima u BiH pogledajte u priloženom videu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene