Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima poginulih

Projektil eksplodirao u blizini Zelenskog: Nikada prije Rusi nisu bili ovako blizu

Vladimir Zelenski
Vladimir Zelenski Foto: Afp
U Odesi za vrijeme sastanka Vladimira Zelenskog i Kyriakosa Mitsotakisa samo nekoliko stotina metara dalje eksplodirao je projektil.

Projektil je eksplodirao u lučkom gradu Odesi u Ukrajini rano u srijedu, samo nekoliko stotina metara od mjesta gdje su se sastali predsjednik Vladimir Zelenski i grčki premijer Kyriakos Mitsotakis.

"Udar se dogodio nekoliko stotina metara dalje od nas dok je trajao sastanak", dodao je izvor, prenosi ABC News.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Poljskoj Prosvjed eskalirao VIDEO Poljoprivrednici se sukobili s policijom: Bacali kamenje i bengalke, nastupio potpuni kaos

Izvor je također istaknuo da je ovo bilo najbliže što su Rusi ikada došlo do ukrajinskog predsjednika, osim ako se ne računaju Zelenskijevi posjeti vojnicima na prvim crtama.

Međutim, prema istom izvoru, malo je vjerojatno da je Zelenski bio meta, već su Rusi vjerojatno napadali svoje uobičajene ciljeve.

Pročitajte i ovo Petrokemija Skupština dioničara Hrvatska kompanija donijela jednoglasnu odluku: Izdaju se nove dionice, kreće se u dokapitalizaciju

Ni jedan od čelnika nije ozlijeđen, ali dužnosnici su izvijestili o žrtvama, kako mrtvima tako i ranjenima. Prema izvoru, najmanje pet osoba je izgubilo život.

"Danas smo svjedočili ovom napadu", rekao je Mitsotakis na zajedničkoj konferenciji za novinare. "To pokazuje s kim imamo posla. Njima nije bitno gdje će udariti. Znam da je danas bilo žrtava. Još nemam sve detalje, ali znam da ima mrtvih i ranjenih".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene