Slovenska vojska (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)
Slovenska vojska (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Upozorenja o opasnosti od pirotehnike u danima pred novogodišnje proslave su uobičajena, a Slovence je ovih dana iznenadila objava u kojoj su pozvani da petarde zamijene bombama.


Tako se barem mogao zlobno protumačiti poziv mladima koji su zainteresirani za dobrovoljno služenje u slovenskoj vojsci. Promidžbeni odjel ministarstva obrane očito je oglas vrlo nespretno sročio, pa je bizarna dvosmislena poruka nakon tri dana povučena, nakon prvih opravdanih kritika koje su se pojavile u javnosti.

"Ne bacaj petarde! Prijavi se na dobrovoljno služenje vojske, upali eksploziv i baci bombu", bila je poruka objavljena na Facebook profilu vojske, a skinuta je s društvenih mreža u ponedjeljak ujutro.

Slika nije dostupna Roditelji i vlasnici kućnih ljubimaca konačno mogu odahnuti: Od danas su sve petarde u potpunosti zabranjene

Ilustracija (Foto: Borna Filic/PIXSELL) MUP apelira na ljubitelje petardi: "Buka i prasak negativno utječu na psihičko stanje svih, suzdržite se!"

Apelirati na građane da aktiviraju eksploziv i bacaju bombe, te se tako oslobode potrebe bacati petarde, isto je kao kad bi djecu koja "pucaju" na računalnim igricama pozvali da se radije posvete pravom oružju, naveli su neki od oštrijih kritičara na društvenim mrežama.

Neki drugi dodaju kako i sam promocijski gaf ilustrira militarizaciju društva do koje je došlo u mandatu ministra obrane Mateja Tonina koji inače vodi demokršćansku stranku Nova Slovenija (NSI) u vladi premijera Janeza Janše.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju