Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazne i do 15.000 kuna

Roditelji i vlasnici kućnih ljubimaca konačno mogu odahnuti: Od danas su sve petarde u potpunosti zabranjene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
2. siječnja 2021. godine na snagu je službeno stupio Zakon o zabrani pirotehnike. Njime su u potpunosti zabranjene petarde, bez obzira na kategoriju.

Od danas na snagu stupa novi zakon o zabrani uporabe pirotehnike.

Pročitajte i ovo Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura Ilustracija Zaštita prirode Dobro razmislite kad vidite visibabu da ne biste izvisili za 26.500 eura

Za potpunu zabranu zalagali su se u udruzi Prijatelji životinja odakle su istaknuli da je ovo povijesna odluka. A osim zdravlja uplašenih životinja ova odluka mogla bi spriječiti i crne scene stradavanja djece zbog nepravilnog rukovanja pirotehnikom koje nas ni ove godine nisu zaobišle.

Novi zakon, velik je korak naprijed za sigurnost, a petarde su u potpunosti zabranjene bez obzira na kategoriju. No druga pirotehnika, poput vatrometa, koji i dalje može biti bučan i opasan i dalje je dozvoljena u razdoblju prije same nove godine.

Oni koji se neće pridržavati pravila, riskiraju kaznu od pet do petnaest tisuća kuna. No najveća kazna je ostati bez prsta ili šake.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene