Prva koja je spremno pružila ruku za cijepljenje u Hrvatskoj je bila Branka Aničić. Zagrebačka umirovljenica u ovih je godinu dana dala puno intervjua, a u jednom od njih otkrila nam je koga na televiziji najviše prati - našeg Mislava Bagu. Pa smo joj ispunili blagdansku želju.

Galerija Mislav Bago i Branka Aničić Branka Aničić - 2 Branka Aničić - 1 +0 Branka Aničić i Martina Bolšec Oblak

Reporterka Nove TV Martina Bolšec Oblak dočekala je zagrebačku umirovljenicu Branku Aničić - prvu cijepljenu u Hrvatskoj - u Domu za starije. Za blagdan joj je donijela dobru vijest: u posjet joj je dovela najdražeg novinara - reportera Nove TV Mislava Bagu.

"Sve vaše novinare jednako cijenim i volim, ali gospodin Bago malo možda odskače".

Na najavu Bolšec Oblak da je Bago čeka ispred Doma, gospođa Branka Aničić nije mogla sakriti iznenađenje. Srdačno se pozdravila s najdražim novinarom i kazala kako je počašćena njegovim dolaskom.

Popričali su zatim na klupi ispred Doma o svemu pomalo. Aničić je kazala kako se u potpunosti cijepila, pa i protiv gripe. Na pitanje je li zbog najnovije podjele - umjesto na ustaše i partizane - na cijepljene i necijepljene - izgubila neke prijatelje, Aničić je kazala kako necijepljenih jako malo poznaje.

Prati situaciju s novim sojem - omikronom i malo se pribojava, no priznaje da ne treba praviti dramu. Potrebno je zaštititi se i pridržavati epidemioloških mjera.

S djecom, unucima i praunucima, kako je kazala, komunicirala je uglavnom telefonom. U šali kaže kako nema pametni telefon, nego glupi, ali joj služi.

Branka Aničić - prva cijepljena protiv koronavirusa - 1 Prva cijepljena Hrvatica popila kavu na otvorenom nakon više od četiri mjeseca: ''Posebno se veselim posjeti praunuka''

Umirovljenica koja se prva u Hrvatskoj cijepila, primila i drugu dozu - 1 Primila i drugu dozu: Prabaka Branka prva se cijepila u Hrvatskoj i jedva dočekala docjepljivanje

Otkrila je i da dobro zdravlje održava brzim hodanjem - uglavnom u kvartu. Znala je napraviti i sedam kilometara.

Prava superbaka - za Olimpijadu.

Na pitanje što želi u 2022. godini, kaže kako bi htjela da pandemiji bude kraj. Priznaje da je optimist, jer je to jedino što nas može izvući iz negativnih okolnosti.

Bagi i gošći Dnevnika pridružila se i Martina Bolšec Oblak, kojoj je gospođa Branka priznala da je Bago jako obazriv prema ljudima u godinama. Nije mogla sakriti oduševljenje zbog razgovora. Na kraju je poželjela da se sretnu svi u nekom sretnom okruženju i atmosferi.
Ne pije ništa preko 50 godina, no u tu čast, kako je kazala -  nešto bi popila - pa šta bude - bude.

  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju