Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

NATO nikad neće napasti Rusiju i 'mi ne mislimo da će Rusija napasti nas', izjavio je u četvrtak u Moskvi glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, a prenose ruski mediji.


'Dopustite mi da kao glavni tajnik NATO-a nešto jasno kažem. NATO nikad neće napasti Rusiju. Nikad. I mi ne mislimo da će Rusija napasti nas', kazao je. 'Mi smo se prestali brinuti za to, a i Rusija bi se također trebala prestati bojati', rekao je Rasmussen koji boravi u prvom službenom posjetu Rusiji. Po njegovim riječima, Rusija i Sjevernoatlantski savez suočeni su s istim prijetnjama kao što su terorizam, ekstremizam, širenje naoružanja. Rasmussen vjeruje da će NATO i Rusija uspostaviti zajednički raketni obrambeni sustav do 2020. koji bi ih politički ujedinio i osigurao nuklearnu sigurnost. Govoreći o odnosima između Moskve i NATO-a, Rasmussen je rekao da se sada moraju usredotočiti napori protiv prijetnja u Afganistanu.

>> NATO Rusiji: Pružite nam veću pomoć u Afganistanu

Vezani članci Ante Bjažević Ogorčeni ravnatelj nakon novog napada na socijalne radnike: ''Nova Gradiška, Ivanić-Grad, Kaštel. Tko je sljedeći?'' Automobilom se zabio u trgovački centar Meridijan - 3 Detalji drame u zagrebačkom trgovačkom centru: "Pozvao je tehničara iz ljekarne van, skinuo ga do pasa i udario ga. Kad je izašao mislili smo da ide po oružje"

'Afganistan mora biti središnja točka našeg partnerstva u 2010.', istaknuo je u govoru pred studentima Moskovskoga državnog fakulteta za međunarodne odnose na svršetku posjeta Rusiji. Glavni tajnik NATO-a pozdravio je u srijedu, nakon susreta s najvišim ruskim dužnosnicima, 'novi početak' u odnosima Moskve i Saveza. Rasmussen se sastao u četvrtak s predsjednikom ruske Dume Borisom Grizlovom i predsjednikom Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Nikolajem Patruševom. (Hina)