Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedočili bivši policajci

Nastavljeno suđenje za ratni zločin u Belom Manastiru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Beogradu je nastavljeno suđenje četvorici bivših pripadnika srpskih paravojnih postrojbi za ratni zločin nad civilnim stanovništvom u Belom Manastiru.

Svjedočili su bivši policajci Milenko Stojić i Milovan Kojić koji su posvjedočili kako je očevidom utvrđeno da su četiri člana obitelji Čičak ubijena iz vatrenog oružja. 'Na mjestu očevida pronašli smo četiri tijela. Nije bilo liječnika koji bi obavio obdukciju. Na leševima su se vidjele rane i zaključio sam da je riječ o ustrijelnim ranama iz neposredne blizine', rekao je Stojić.

Pročitajte i ovo Izraelski napadi na Gazu - 2 Rat na Bliskom istoku Iza izraelske brige za palestinske civile skriva se drugi plan? "Šaljemo letke, zovemo ih na mobitele i govorimo im da odu. I mnogi su otišli" Izraelska vojska u Ashkelonu - 1 Napad na medije Izrael teško optužio CNN, AP, Reuters i NY Times: "Što su to novinari radili ondje?"

>> Počelo suđenje za ratne zločine u Belom Manastiru

Kojić je naveo kako je desetak metara od mjesta gdje su pronađena tijela nađene čahure od ispaljenih metaka. 'Na mjestu zločina je bilo razrušeno imanje i leševi ljudi za koje se sumnjalo da su pobijeni', rekao je Kojić dodavši kako ne može reći ništa konkretnije jer nije izravno sudjelovao u očevidu.

Inače, četvorica bivših pripadnika srpskih paravojnih postrojbi predvođeni Zoranom Vukšićem optuženi su za ubojstvo najmanje šest civila. Među njima su bila četvorica muškaraca iz obitelji Čičak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene