Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Beogradu je nastavljeno suđenje četvorici bivših pripadnika srpskih paravojnih postrojbi za ratni zločin nad civilnim stanovništvom u Belom Manastiru.


Svjedočili su bivši policajci Milenko Stojić i Milovan Kojić koji su posvjedočili kako je očevidom utvrđeno da su četiri člana obitelji Čičak ubijena iz vatrenog oružja. 'Na mjestu očevida pronašli smo četiri tijela. Nije bilo liječnika koji bi obavio obdukciju. Na leševima su se vidjele rane i zaključio sam da je riječ o ustrijelnim ranama iz neposredne blizine', rekao je Stojić.

Vezani članci Obilježavanje godišnjice smrti Blage Zadre (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Svi su se došli pokloniti heroju Trpinjske ceste: ''Blago Zadro je bio nešto posebno. Bio je vođa kakav se više nikad neće roditi''' Policija, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Prijetio djelatnicima ustanove u Belom Manastiru pa mu kod kuće pronašli vojno oružje, bombe, TNT...

>> Počelo suđenje za ratne zločine u Belom Manastiru

Kojić je naveo kako je desetak metara od mjesta gdje su pronađena tijela nađene čahure od ispaljenih metaka. 'Na mjestu zločina je bilo razrušeno imanje i leševi ljudi za koje se sumnjalo da su pobijeni', rekao je Kojić dodavši kako ne može reći ništa konkretnije jer nije izravno sudjelovao u očevidu.

Inače, četvorica bivših pripadnika srpskih paravojnih postrojbi predvođeni Zoranom Vukšićem optuženi su za ubojstvo najmanje šest civila. Među njima su bila četvorica muškaraca iz obitelji Čičak.