Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

u SAD-u

Muškarac kojeg je policija upucala s leđa paraliziran je i bori se za život, nastavljaju se prosvjedi protiv brutalnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija nije objasnila zašto je pucala u leđa 29-godišnjaka koji je pokušavao prekinuti svađu dviju žena. Ured za pravosuđe savezne države Wisconsin pokrenuo je istragu, ali još nije objavio detalje.

Afroamerikanac Jakob Blake, na kojeg je policija u nedjelju pucala s leđa u gradu Kenoshi u američkoj saveznoj državi Wisconsin, paraliziran je i "bori se za život", kazali su u utorak članovi njegove obitelji i odvjetnici.

Pročitajte i ovo Iran je dronovima prvi put u povijesti sa svojeg teritorija napao Izrael Tenzije na vrhuncu Objavljeni detalji o američkoj akciji: Izrael pripremio odgovor na napad Irana - ''Bliski istok je na rubu'' Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran"

Policija je u nedjelju slijedila Blakea spuštenih dugih cijevi, a jedan od policajaca potom je otvorio vatru i ranio ga u leđa dok se vraćao u svoj automobil.

Ranjavanju su u automobilu svjedočila trojica Blakeovih sinova u dobi od tri, pet i osam godina, kaže odvjetnik Ben Croup, koji zastupa Blakeovu obitelj.

Pucnjavu je snimio prolaznik, a snimka se ubrzo proširila po društvenim mrežama te potaknula bijes građana zbog novog u nizu slučajeva u kojima se policiju optužuje za rasistički motivirano nasilje prema Afroamerikancima.

 

 

Blake je pokušao prekinuti svađu dviju žena, a policajac je u njega ispalio četiri do sedam metaka, iako nije bilo naznaka da je naoružan, kazao je odvjetnik obitelji u razgovoru za ABC.

Policija nije objasnila zašto je otvorila vatru na 29-godišnjaka. Ured za pravosuđe savezne države Wisconsin pokrenuo je istragu, ali još nije objavio detalje.

Ranjavanje je izazvalo prosvjede u Kenoshi, a guverner Wisconsina objavio je izvanredno stanje rekavši da će mobilizirati više pripadnika Nacionalne garde.

Blakeovi roditelji izrazili su na konferenciji za novinare tugu zbog ranjavanja sina. "Ranjen je sedam puta. Sedam! Kao da njegov život ne vrijedi ni centa", kazao je Blakeov otac novinarima, glasa preplavljenog emocijama.

Odvjetnici obitelji Blake navode da su meci smrskali dio kralježnice i izazvali paralizu od struka naniže.

"Bit će pravo čudo bude li Jakob Blake Jr. ikada ponovo hodao", kazao je Crump.

Neredi su u ponedjeljak navečer buknuli i u drugim dijelovima SAD-a, uključujući Portland, Oregon, Seattle, Madison, Wisconsin i Minneapolis, navodi Reuters.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene