Situacija u Indiji se ne smiruje. Prema posljednjim podacima, u jednom je danu zaraženo 360.000 osoba, a broj umrlih prešao je 200.000. No Svjetska zdravstvena organizacija strahuje da su stvarne brojke mnogo gore.


Indijac star 105 godina i njegova 10 godina mlađa supruga pobijedili su koronavirus. Jedni su od rijetkih koji su imali sreće da su dobili mjesto u bolnici.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Držali se za ruke: Bračni par preminuo od korone u razmaku od minute Testiranje na koronavirus, ilustracija U Hrvatskoj nešto više od 1000 novozaraženih: Provjerite kakvo je stanje po županijama

"Želim reći ljudima da ne bi trebali paničariti u slučaju da dobiju pozitivan test. Imajte povjerenja u svoje iscjeliteljske moći, odmah posjetite bolnicu i liječite se", rekao je Suresh Chavan, sin spomenutog bračnog para.

Situacija u Indiji se dramatično pogoršava. Do bolničkog kreveta ne može gotovo nitko, a za mnoge pacijente nema kisika. Dugi redovi stvaraju se ispred tvornice u New Delhiju. Ljudi očajnički žele napuniti boce s kisikom.

"Kažu nam da idemo kući. Ako netko umire, neka ga pustimo. Oni ne osjećaju našu bol. U svojoj kući nemaju nikoga tko je bolestan", rekao je jedan od pacijenata.

Indija je u posljednja 24 sata zabilježila 360.000 novih slučajeva zaraze, a dosad je u toj državi od koronavirusa preminulo 200.000 osoba. Svjetska zdravstvena organizacija strahuje da su stvarne brojke daleko gore.

Zdravstveni sustav puca po šavovima, zbog čega su mnoge države poslale pomoć. Samo u New Delhiju svake četiri minute umre jedna osoba, zbog čega se nastavljaju masovna kremiranja diljem glavnog grada.

"Došli smo ovamo oko sedam sati. Još uvijek čekamo i možete vidjeti oko 15 ambulantnih vozila koja čekaju. Svako od njih može imati do dva ili tri mrtva tijela u vozilu", rekao je muškarac koji je stajao u redu za kremiranje.

U centrima za cijepljenja sve je manje cjepiva. SAD u Indiju šalje potrebne sirovine za njegovu proizvodnju, a 1. svibnja stiže i prva pošiljka ruskog cjepiva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr