Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žestoki sukobi s policijom

PRIŠTINA GORI Prosvjedi u centru grada, molotovljevi kokteli bačeni na zgradu vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija se na ulicama žestoko sukobila s prosvjednicima, ali za sada nema potpunijih informacija o ozlijeđenima.

Pristaše kosovske oporbe izazvale su u subotu niz incidenata tijekom prosvjeda u središtu Prištine, a zbog bačenih molotovljevih koktela u zgradi vlade izbio je manji požar koji je brzo ugašen, izvijestili su regionalni mediji iz Prištine.

Pročitajte i ovo Napeto na Kosovu - 3 Nemiri ne prestaju Prosvjed tisuća kosovskih Srba zbog napada na dječaka i mladića: "Pa to je velika bruka i sramota. Na naš pravoslavni najveći praznik to učiniti" Ilustracija 13. dan barikada Srbi se masovno okupili na sjeveru Kosova, podržao ih i Vučić: "Ovo je veliki, narodni i demokratski prosvjed"

U prosvjedu nekoliko tisuća ljudi zbog primjene briselskog sporazuma Beograda i Prištine te sporazuma kosovske vlade o granici s Crnom Gorom, na zgradu vlade bačeno je kamenje i molotovljevi kokteli.

Policija se na ulicama žestoko sukobila s prosvjednicima, ali za sada nema potpunijih informacija o ozlijeđenima.

Prosvjedima se osporava sporazum Prištine i Beograda kojim, među ostalim, daje pravo srpskoj manjini da formira zajednicu srpskih općina na Kosovu.

Prištinski mediji javljaju da je kosovska policija intervenirala rastjerujući prosvjednike suzavcem, a u akciji sudjeluju o oklopna vozila, prenose elektronički mediji u Beogradu.

Prosvjednici su tražili i ostavku vlade Ise Mustafe i povlačenje potpisa sa sporazuma o formiranju Zajednice srpskih općina i demarkaciji granice s Crnom Gorom.

Vođe oporbe Ramush Haradinaj i Fatmir Limaj najavili su da će prosvjedi trajati "sve dok ne padne koalicijska vlada" Demokratske partije Kosova, Hashima Thacija i Demokratskog saveza Kosova, Ise Mustafe.

Prie početka prosvjeda prištinske komunalne službe uklonile su kamene kocke kojima je popločano nekoliko ulica, navodi se u izvješćima iz Prištine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene