Isti korisnik se ne boji policije i reakcije vlasti na njegove objave na profilu, jer kaže da on ne radi ništa drugo, osim što objavljuje fotografije.


U Meksiku je posve normalna stvar da šefovi narko kartela, a pogotovo njihov podmladak, koriste Instagram za promociju vlastitog životnog stila, ili nedostatka istog, ovisno kako na to gledate.

Vezani članci Slika nije dostupna U narko-obračunu u baru ubijeno 15 ljudi Slika nije dostupna Najozloglašeniji diler uhvaćen u prtljažniku automobila

Mladi pripadnici zloglasnih meksičkiih narkokartela koriste Instagram kako bi veličali svoja postignuća te pokazali blagodati svojeg načina života. Rezultate svojih kriminalnih eskapada često objavljuju na Instagramu, a najomiljeniji oblik online zabave za njih je objavljivanje fotografija pištolja i automatskih puški u svim mogućim situacijama.

Njihovi korisnički računi na Instagramu pretencioznih su naziva, poput Cartel Luxury i Cartel Imperial, a kako su opće poznati u svijetu kao kranje nasilni prema vlastima i građanima jednako, ne treba niti čuditi da svoju moć pokazuju i na ovakav način.

Peruanski parlament odobrio rušenje zrakoplova koji krijumčare drogu

Jedan korisnik Instagrama čiji je profil @Arturo5_7, tvrdi da ne pripada narko kartelu, ali da ih rado promovira, jer ulijevaju više povjerenja od meksičke vlasti, prenosi news.com.au.

Isti korisnik se ne boji policije i reakcije vlasti na njegove objave na profilu, jer kaže da on ne radi ništa drugo, osim što objavljuje fotografije koje prikazuju "moderan svakodnevni život u Meksiku".

"Meksiko je preuzela narkokultura", dodaje.

No, ako se čak i pređe preko toga da meksičke vlasti ne mogu djelovati po pitanju objava takvih fotografija na društvenim mrežama, što reći za sam Instagram, koji, s jedne strane, zabranjuje pristup svojem servisu celebrityjima koji objavljuju topless fotografije, a narko ubojicama dozvoljava objavljivanje fotografija pozlaćenih pištolja, droge, kalašnjikova i gomile dolara, koji zasigurno nisu zarađeni legalnim ili nenasilnim putem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook