Ljudi naoružani puškama i pištoljima otvorili su vatru u gostionici u Sowetu, predgrađu južnoafričkog grada Johannesburga, i ubili 15, a ranili 9 osoba, rekla je policija.

Galerija Pucnjava u baru u Južnoafričkoj Republici - 1 Pucnjava u baru u Južnoafričkoj Republici - 2 Pucnjava u baru u Južnoafričkoj Republici - 3 +0 Pucnjava u baru u Južnoafričkoj Republici - 4

Incident se zbio nedugo nakon ponoći, prema policiji, koja je rekla da je skupina muškaraca ušla u gostionicu u Orlando Eastu u Sowetu, a potom počela "nasumce pucati u goste".

Vezani članci Očevid u Travnom - 4 Detalji obračuna u Novom Zagrebu: Dvojica muškaraca se posvađala pa je počela pucnjava Očevid u Travnom - 1 Pucnjava u Novom Zagrebu, jedan muškarac je ranjen: "Čuli smo s prozora da neki muški glas viče: 'Što ti je, jesi li ti normalan?'"

Nepoznati počinitelji su pobjegli s mjesta događaja i sada su u bijegu, rekla je policija, dodavši da nije jasno koliko ih je točno sudjelovalo u napadu.

Južnoafrička Republika jedna je od država s najvećom stopom nasilja u svijetu. Godišnje je ubijeno 20.000 ljudi, što je najveća stopa ubojstava po glavi stanovnika u svijetu.

Soweto, blizu Johannesburga, jedno je od najvećih crnačkih predgrađa u zemlji.

Takva su predgrađa stvorena u vrijeme aparthejda, odnosno vladavine bjelačke manjine, koja je završila 1994., no čije se nasljeđe velikog siromaštva i nezaposlenosti mladih nastavlja gotovo tri desetljeća kasnije.

Lokalni mediji su objavili da je u gostionici u Pietermaritzburgu, 500 kilometara jugoistočno od Soweta, došlo do druge pucnjave, u kojoj je smrtno stradalo četiri osobe.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju