Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške ozljede

Brutalna otmica novinarke: Slomili joj sve prste, obrijali glavu i premazali je bojom

Aktualno Galerija Napad na rusku novinarku - 4 Napad na rusku novinarku - 4 Foto: DNEVNIK.hr Napad na rusku novinarku - 3 Napad na rusku novinarku - 3 Foto: DNEVNIK.hr Napad na rusku novinarku - 2 Napad na rusku novinarku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Elena Milashina Elena Milashina Foto: Afp +3 Napad na rusku novinarku - 1 Galerija 1/8 >>
Naoružani i maskirani muškarci pretukli su u Čečeniji istaknutu rusku novinarku Jelenu Milašinu i odvjetnika Aleksandra Nemova nakon što su prisilno zaustavili njihov automobil.

Jelena Milašina pretrpjela je unutarnju ozljedu mozga, ima slomljene prste, glava joj je obrijana, a lice premazano bojom.

Zaskočili su ih na putu prema sudskom ročištu u slučaju žene za koju su vjerovali da je u nepravednom političkom egzilu zbog kritiziranja čečenskog čelnika Kadirova.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Barbara Golja Tjedni pregled Barbare Golje Zašto bi svatko na poslu trebao imati svoju Dragicu? I kako su se u promet umiješale divlje svinje

Pročitajte i ovo Maja Sever Drugi mandat Maja Sever izabrana za predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske

Milašina je već primala prijetnje smrću njegovih pristaša. Kremlj kaže kako je riječ o vrlo ozbiljnom napadu koji se mora istražiti.

"Bilo je kao klasična otmica kakve su radili. Jednostavno se to dugo nije dogodilo. Došli su, izbacili taksista iz automobila, ušli, spustili mi glavu i vezali mi ruke. Stavili su me na koljena i pištolj na glavu. To je to", ispričala je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene