Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi mandat

Maja Sever izabrana za predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske

Maja Sever
Maja Sever Foto: Nera Simic / CROPIX
Novinarka Hrvatske radiotelevizije (HRT) Maja Sever izabrana je u subotu za predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske te je u drugom mandatu najavila nastavak rada na ostvarenju Nacionalnog kolektivnog ugovora te na započetim projektima.

Za predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever je izabrana na 35. izbornoj skupštini održanoj u Novinarskom domu.

“Ja zaista želim nastaviti s projektima. Mislim da smo neke priče otvorili i bolje da ih guramo još malo dalje”, izjavila je Sever.

U prošloj godini, SNH je radio na postizanju Nacionalnog kolektivnog ugovora, a nakon što su prvi pregovori prekinuti, polovicom 2022. godine ponovno je uspostavljen kontakt s poslodavcima.

Do postizanja Nacionalnog kolektivnog ugovora, aktivnosti SNH i dalje će ići u smjeru očuvanja tri postojeća kolektivna ugovora na razini medijskih kuća (HRT, Hina, Novi list), kao i na obnavljanje i sklapanje novih.

Sindikalni povjerenici izvijestili su o stanju u svojim medijskim kućama, a mnogi su izrazili nezadovoljstvo razinama plaća i odgovorom poslodavca na inflaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna čestitao i Milanović Maja Sever izabrana za predsjednicu najveće novinarske organizacije u Europi: "Ovo je velika čast i prilika"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna radnička prava Sindikat novinara najavio kolektivne pregovore za medije: "Novinar može slobodno pisati i raditi jedino kada je njegova egzistencija sigurna"

Skupština je jednoglasno prihvatila da se Paolo Gregorović (Glas Istre) proglasi Povjerenikom godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene