Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici zapanjeni

Šok nakon uragana: Nestao cijeli otok na Havajima

Otočje na Havajima (Foto: Honolulu Civil Beat)
Otočje na Havajima (Foto: Honolulu Civil Beat) Foto: Honolulu Civil Beat
Cijeli otok u arhipelagu Havaja nestao je u oceanu nakon uragana četvrte kategorije Walaka.

Taj je otok doslovno nestao preko noći, a znanstvenici su ovaj šokantni podatak otkrili kada su nakon oluje preko satelita krenuli gledati kakve su posljedice.

Pročitajte i ovo Havaji na udaru jakih uragana (Foto: Dnevnik.hr) - 2 NA HAVAJIMA Uragan poharao "raj na zemlji": Stanovnici zatvoreni u kućama zbog odrona i poplava, proglašeno izvanredno stanje Uragan na Havajima (Foto: AFP) Proglašeno izvanredno stanje Havajima se približava uragan Lane, na otoku poplave i odroni tla: "Ljudi u panici toče gorivo u automobile i kanistre i odlaze"

Ostali su šokirani time što je cijeli otok jednostavno nestao u oceanu. Još jedan otok, Trig, nestao je u arhipelagu prošli mjesec, no to je bio dugoročan proces.

Znanstvenici za nestanak otoka krive klimatske promjene zbog kojih su jaki uragani sve češći. Ipak navode kako postoji mogućnost da se otok pojavi, no nisu sigurni kada i hoće li to biti dugoročan proces, prenosi Daily Mail.

Istočni otok bio je dom ugroženim životinjskim vrstama, kao tuljanima i zelenim kornjačama koje su se tamo parile i nesle jaja.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene