Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izbori u BiH

Nakon objave prvih rezultata oglasio se Čović: "To može izazvati neviđenu krizu, svjesni smo odgovornosti"

Dragan Čović (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Dragan Čović (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, je održao konferenciju za novinare nakon objave prvih rezultata izbora koji su pokazali da je Željko Komšić osvojio znatno više glasova.

Dragan Čović je izjavio da je "podrška daleko bolja nego što su očekivali" te da se nada da će ukupno osvojiti 155.000 glasova.  "Ako znamo koliko je naše biračko tijelo želim se zahvaliti svima i preuzeti obavezu. Zajedništvo je rezultiralo dobrim rezultatom", rekao je Čović.

Pročitajte i ovo Svađa oko izbora u Bih - 7 "blokada institucija" Politička drama u BiH se nastavlja: Pao kvorum na Sjednici Doma naroda parlamenta BiH Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH UZ PODRŠKU MILORADA DODIKA Dragan Čović: ''Čuvajte Republiku Srpsku, iznijeli ste toliko emocija da vam svi mogu zavidjeti''

Ipak, vidno je razočaran glasovima Bošnjaka, koji su po svemu sudeći izabrali Željka Komšića za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, piše portal Klix.ba.

"Ovo je poruka svima, hrvatski narod je poslao poruku da je konstitutivan i da je proevropski. Žalosti me što Bošnjaci to nisu razumjeli i što su se opredijelili drugačije. Mislio sam da to neće uraditi. Mi ćemo u hrvatskom glasačkom tijelu imati 80 posto. Ne možete Bošnjaci Hrvatima birati legitimne predstavnike, to je put nazadovanja, to nije europski put", rekao je Čović, dodajući da je to poruka i predstavnicima međunarodnih institucija.

"Trudili smo se da izmijenimo Izborni zakon. Sada se vidi kada je prevaga u rukama najmnogobrojnijeg naroda. Vjerujem da će među Bošnjacima biti razumijevanja jer to nije dobro za bošnjački narod i BiH i to može izazvati neviđenu krizu. Svjesni smo te odgovornosti", poručio je Čović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene