Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strateška poduzeća pod paskom

Nakon nesreće u Sibiru Putin traži nadzor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Vladimir Putin zatražio je da se nakon nesvakidašnje nesreće u hidrocentrali Sajano Šušenskoj u Sibiru u kojoj je poginulo najmanje 17 osoba, provede nadzor nad svim strateškim poduzećima.

'Nedavni tragični događaji pokazali su da je potreban ozbiljan nadzor nad svim strateškim i vitalnim infrastrukturama', rekao je ruski premijer te najavio kako će danas posjetiti hidrocentralu.

Pročitajte i ovo Prometna policija Najavili akcije Policija će pojačano kontrolirati vozače: Idući tjedan posebno će provjeravati ove stvari Autobusni kolodvor situacija je neizdrživa Nakon naše priče o džeparkama na kolodvoru stigao odgovor iz Grada: "Planiramo proširiti videonadzor"

>> Mali izgledi za nestale u hidrocentrali

'Ono što se događa na našim cestama i na tehnološki složenim infrastrukturama podsjeća na vijesti s bojišnice', rekao je, misleći pritom na ljudske gubitke i na veliku materijalnu štetu. Nesreća se prvo pripisivala naglom porastu tlaka vode u jednoj od deset turbina u centrali, koji je uzrokovao 'hidraulični udar' i uništio veći dio zgrade, ali se istražuju i drugi mogući uzroci. Centrala koju su prije 30 godina izgradile sovjetske vlasti u pokrajini Hakasiji, oko 4.300 km istočno od Moskve, najveća je takva centrala u Rusiji i jedna od najmoćnijih u svijetu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene