Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve manje nade

Mali izgledi za nestale u hidrocentrali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nestali u nesreći najveće ruske hidrocentrale Sajano-Šušenske na rijeci Jeniseju najvjerojatnije su mrtvi, izjavio je u utorak predsjednik državne tvrtke RusHidro Vasilij Zubkin, a prenose ruski mediji.

Pročitajte i ovo Arktik zastrašujuć scenarij Nova prijetnja čovječanstvu stiže sa sjevera? Mogla bi nam se dogoditi pandemija zombi virusa Eksplozija u Rusiji Zapalio se vlak VIDEO Ukrajina je detonirala eksploziv na željezničkoj liniji u Sibiru?

Po posljednjim podacima, u nesreći u ponedjeljak 12 radnika je poginulo, deset je ozlijeđeno, a 64 se vodi pod nestalima. Hidrocentrala Sajano Čučenskaja u Sibiru, u blizini mongolske granice, oko 4.300 km od Moskve, sasvim je prestala s radom nakon nesreće. Nju je uzrokovala eksplozija uljnog transformatora koja je srušila zid i strop u strojarnici zbog čega je počela prodirati voda.

>> Osmero poginulih u nesreći u najvećoj ruskoj hidroelektrani

Centrala, na rijeci Jeniseju, jedna je od najvećih u svijetu, kapaciteta 6,4 milijuna kwh. Njezina brana je visoka 245 m i duga 1.074 m. 'U mrtvačnici imamo 11 mrtvih tijela koja su već identificirana, a još jedno tijelo treba biti identificirano', rekao je liječnik u lokalnoj bolnici. Zubakin je rekao da su vrlo mali izgledi da je netko preživio u potopljenim prostorijama sa turbinama, ali da se potraga za nestalima nastavlja. Ruski energetski sektor u koji je dugo nije ulagalo, općenito je u lošem stanju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene