Španjolski premijer Pedro Sanchez
Španjolski premijer Pedro Sanchez Foto: Afp

Dvojica španjolskih i jedan irski novinar koji su nestali nakon napada u ponedjeljak na istoku Burkine Faso "pogubljeni" su, rekao je u utorak jedan dužnosnik službi sigurnosti te zemlje, a Madrid je potvrdio smrt dvojice svojih državljana.


"Teroristi su pogubili trojica zapadnjaka", izjavio je taj dužnosnik. "Osobe na snimkama naoružane skupine identificirane su kao trojica zapadnjaka koji su nestali u ponedjeljak", dodao je.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Ukinuli su izvanredno stanje i policijski sat, tisuće mladih cijelu noć partijalo na ulicama Noćni provod - 2 Veliki party u Španjolskoj: Uz digitalne propusnice uživali na plesnom podiju

U Madridu je premijer Pedro Sanchez u utorak potvrdio smrt dvojice Španjolaca.

"Najgora vijest je potvrđena. Izražavamo sućut obiteljima Davida Beriaina i Roberta Frailea, ubijenima u Burkini Faso", napisao je na Twitteru i izrazio "zahvalnost onima koji poput njih svakodnevno hrabro izvještavaju iz područja sukoba".

Prema riječima španjolske ministrice vanjskih poslova, Aranche Gonzalez Laya, ta dvojica novinara su snimala dokumentarni film o zaštiti nacionalnih parkova u Burkini Faso i zaštiti od krivolova i o stanovništvu koje živi u parkovima prirode".

U Dublinu je ministarstvo vanjskih poslova navelo da je "svjesno" nestanka irskog državljanina, ali nisu htjeli komentirati taj slučaj.