Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogubljen i Irac?

Španjolski premijer potvrdio: Nakon napada u Burkini Faso ubijena dva španjolska novinara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica španjolskih i jedan irski novinar koji su nestali nakon napada u ponedjeljak na istoku Burkine Faso "pogubljeni" su, rekao je u utorak jedan dužnosnik službi sigurnosti te zemlje, a Madrid je potvrdio smrt dvojice svojih državljana.

"Teroristi su pogubili trojica zapadnjaka", izjavio je taj dužnosnik. "Osobe na snimkama naoružane skupine identificirane su kao trojica zapadnjaka koji su nestali u ponedjeljak", dodao je.

Pročitajte i ovo Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju

U Madridu je premijer Pedro Sanchez u utorak potvrdio smrt dvojice Španjolaca.

"Najgora vijest je potvrđena. Izražavamo sućut obiteljima Davida Beriaina i Roberta Frailea, ubijenima u Burkini Faso", napisao je na Twitteru i izrazio "zahvalnost onima koji poput njih svakodnevno hrabro izvještavaju iz područja sukoba".

Prema riječima španjolske ministrice vanjskih poslova, Aranche Gonzalez Laya, ta dvojica novinara su snimala dokumentarni film o zaštiti nacionalnih parkova u Burkini Faso i zaštiti od krivolova i o stanovništvu koje živi u parkovima prirode".

U Dublinu je ministarstvo vanjskih poslova navelo da je "svjesno" nestanka irskog državljanina, ali nisu htjeli komentirati taj slučaj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene