Zatvor (Foto: AFP)
Zatvor (Foto: AFP) Foto: Afp

Najmlađa pripadnica britanske terorističke ćelije koju čine isključivo žene osuđena je u petak na doživotni zatvor s minimalno odsluženih 13 godina za planiranje napada u Londonu s njezinom sestrom i majkom.


Safaa Boular (18) počela je planirati napad u Britaniji nakon što je spriječena u naporima da se pridruži jednom borcu Islamske države u Siriji, rekla je policija.

Vezani članci Dragan Vasiljković na suđenju za ratni zločin (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Novi pokušaj: Kapetan Dragan od suda traži da ga pusti na slobodu! Darko Kovačević Daruvarac stigao je u Remetinec (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) - 1 Darko Kovačević Daruvarac taksijem stigao u Remetinec, procurilo gdje će služiti kaznu

"Sve tri žene bile su pune mržnje i otrovne ideologije i odlučne da izvedu teroristički napad", rekao je zamjenik pomoćnika načelnika policije Dean Hyadon, visoki nacionalni protuterostički koordinator u policiji.

"Da su uspjele to bi dovelo do pogibije ljudi ili ozbiljna ranjavanja", rekao je u priopćenju.

Policajci na tajnom zadatku snimili su telefonske razgovore između tri žene u kojima su govorile o napadu kao "čajanki" i slijedili su majku i sestru dok su se vozile po središnjem Londonu u travnju 2017. za što policija vjeruje da je bila misija izviđanja vjerojatnih meta.

Sljedeći je dan par otišao u samouslugu u Wandsworthu u jugozapadnom Londonu gdje su kupile pakiranje od tri kuhinjska noža.

Prije dva mjeseca sestra Rizlaine Boular (22) je dobila kaznu doživotnog zatvora uz minimalni odsluženi rok od 16 godina na središnjem kaznenom sudu Engleske i Walesa Old Bailey dok je majka Mina Dich (44) dobila produljenu kaznu od 11 godina i devet mjeseci. (Hina)