Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko nevrijeme

VIDEO Najmanje dvoje poginulih u olujama na istoku SAD-a: Stotine tisuća stanovnika bez struje, otkazani brojni letovi...

Snažna oluja pogodila SAD
Snažna oluja pogodila SAD Foto: Afp
Najmanje su dvije osobe poginule u snažnoj oluji koja je pogodila istočni dio Sjedinjenih Američkih Država.

Velik dio istoka SAD-a u ponedjeljak je pogođen snažnim olujama koje su odnijele najmanje dva života, ostavile stotine tisuća stanovnika bez struje i otkazale ili odgodile tisuće letova.

Upozorenja o opasnim vremenskim uvjetima poslana su milijunima ljudi. Upozorava ih se na moguća tornada, snažnu kišu i vjetrove te tuču uz gotovo cijelu istočnu obalu SAD-a, od savezne države Alabame do New Yorka.

Pročitajte i ovo Voda za piće (Foto: Getty Images) Produljenje agonije Novi šok za Zagrepčane: Bez tople vode dulje od planiranog

Nacionalna meteorološka služba predviđa umjeren rizik od opasnih oluja, s udarima do 130 kilometara na sat. "Pazite na vremenske prilike i pobrinite se da imate nekoliko načina za primanje upozorenja", objavio je NWS u Baltimoreu i Washingtonu ranije u ponedjeljak.

Iako je velika opasnost od vremenskih nepogoda popustila do kasnih večernjih sati, neka su područja zbog kiša i dalje suočena s potencijalnim poplavama.

NWS je upozorio na poplave u Washingtonu i gradovima Arlingtonu i Alexandriji u susjednoj Virginiji. U toj saveznoj državi je zabilježena tuča velika do 11,5 centimetara u promjeru.

Pročitajte i ovo Spasioci nose ranjenu ženu nakon raketnog napada na Pokrovsk Rat u Ukrajini VIDEO Putin potpisao novi dekret! Deset poginulih u raketnim napadima na Ukrajinu, oglasila se Rusija

U Alabami je 28-godišnjak poginuo u udaru groma na parkiralištu, prenosi lokalna stanica ABS. U Južnoj Karolini je poginuo 15-godišnjak kojeg je pogodilo padajuće drvo ispred kuće, prenosi lokalni CBS.

U utorak ujutro je bez struje bilo gotovo 600 tisuća potrošača na istočnoj obali, od Pennsylvanije do Georgije, pokazuju podaci stranice PowerOutage.us.

U ponedjeljak je otkazano više od 1700 letova, a više od njih osam tisuća je odgođeno, stoji na stranici FlightAware. Oluje na istoku SAD-a događaju se dok je velik dio juga, uključujući savezne države Teksas, Louisianu i Floridu, upozoren na toplinske valove.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene