Obavijesti Video Pretražite Navigacija
burmanski piton

Jezivo! Najezda pitona u američkoj državi: Ima ih na desetke tisuća, jako su snalažljivi

Burmanski piton - 2
Burmanski piton - 2 Getty Images
Aktualno Galerija Burmanski piton - 2 Burmanski piton - 2 Foto: Getty Images Burmanski piton - 1 Burmanski piton - 1 Foto: Getty Images Burmanski piton Burmanski piton Foto: Getty Images Burmanski piton - 3 Burmanski piton - 3 Foto: Getty Images +0 Karta rasprostranjenosti Galerija 1/5 >>
Sve je veći broj divljih burmanskih pitona na Floridi. Godišnje ih se ulovi na nekoliko tisuća, najuspješniji budu nagrađeni.

Florida obiluje burmanskim pitonima. Prema novom istraživanju koje je proveo Geološki zavod SAD-a riječ je o sve većoj i brojnijoj rasprostranjenosti ove divlje vrste.

Znanstvenici su objavili i mapu koja prikazuje da su se proširili gotovo po cijeloj južnoj Floridi. Taj su fenomen nazvali "fronta invazije". Burmanski pitoni su jako snalažljivi i dobro se prilagođavaju uvjetima okoline.

Burmanski piton - 2 Karta rasprostranjenosti (Foto: Profimedia)

Pročitajte i ovo Ilustracija STRAŠNA ZMIJURINA Piton dug tri metra omotao se oko dječaka i odvukao ga u bazen, a onda su se pojavili djed i otac

U zadnjih deset godina ih je uhvaćeno čak 10.000 što je značajna brojka uzmemo li u obzir da su između 1979. i 1955. pronađena samo dva.

U posljednjih ih se pet godina najčešće ulovi nekoliko tisuća godišnje.
Svake se godine organizira i natjecanje u kojem onaj koji ulovi najviše pitona doma nosi 10.000 dolara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pojavio se iznenada Muškarca krokodil ugrizao za nogu, spasio ga pas: "Čuvajte djecu, on se stalno mota ovdje"

Prošle ih je godine tako ulovljen 231, ali to nije niti 10 posto od ukupnog broja ulovljenih za cijelu godinu, piše Telegraf.rs

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene