Obavijesti Video Pretražite Navigacija
o ustavnim promjenama

Naguravanje na prosvjedu u Beogradu: Traže poništavanje referenduma u Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Dveri, Zavetnika, Pokreta obnove kraljevine Srbije i stranke Zdrava Srbija u ponedjeljak navečer organizirali su u Beogradu prosvjed zbog nezadovoljstva provedenim referendumom o ustavnim promjenama.

Okupljeni ispred Republičke izborne komisije (RIK) tvrde da je na izbornim mjestima zabilježen velik broj neregularnosti. Pokret Zavetnici traže da se rezultat referenduma poništi, a samostalni zastupnik Vladan Glišić u utorak će predati RIK-u sve prigovore koje su njihovi kontrolori prikupili.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Srbiji Iz minute u minutu Novi veliki prosvjed u Beogradu, oglasio se Vučić: "Sveta je narodna volja..." Prosvjed u Beogradu Kaos u Beogradu VIDEO Završen prosvjed u Beogradu, novi je sutra: "Nikoga nećemo ostaviti na milost i nemilost Vučićevoj policiji"

Kako javlja N1 na skupu su se pojavili i predstavnici Narodnih patrola i Levijatana, a došlo je i do naguravanja nakon što je netko iz mase provocirao govornike.

 

 

Referendum o ustavnim promjenama u svrhu provedbe pravosudne reforme i usklađivanja domaćeg s europskim zakonodavstvom završen je u nedjelju u Srbiji zatvaranjem biračkih mjesta u 20 sati, a izlaznost je osjetno manja od očekivane.

Prema izvješću Republičkog izbornog povjrerenstva (RIK) po presjeku od 18 sati na referendum je izišlo 25,25 posto od oko 6,51 milijun birača.

Građani su danas s "da" ili "ne" odgovarali na pitanje: "Jeste li za potvrđivanje Akta o promjeni Ustava Republike Srbije", a uvjet za uspjeh referenduma nije bila obveza da na glasanje iziđe više od 50 posto upisanih s pravom glasa.

Promjene Ustava trebale bi ojačati neovisnost i učinkovitost sudske vlasti, a međunarodna zajednica i Bruxelles ga vide kao "ključni korak" u eurointegracijskom procesu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene