Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZVEDENA KONTROLIRANA EKSPLOZIJA

Nakon pucnjave u džamijama: Na kolodvoru u Aucklandu pronađeni sumnjivi ruksaci, policija blokirala cijelu ulicu

Novozelandska policija (Foto: AFP)
Novozelandska policija (Foto: AFP) Foto: Afp
Novozelandska policija provela je u petak kontroliranu detonaciju na najvećoj željezničkoj postaji u Aucklandu, transportnom centru Britomart.

Policija u novozelkandskom Aucklandu je u petak navečer, po lokalnom vremenu, raspoređena na dvije različite lokacije u najvećem gradu te države ogradivši dijelove cesta na jednoj i detonirajući eksplozivne naprave na drugoj lokaciji, javlja New Zealand Herald.

Pročitajte i ovo Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu Aerodrom Nikola Tesla Neugodno iznenađenje VIDEO Evakuacija na beogradskom aerodromu zbog dojave o bombi: Policija stigla na teren, letovi kasnili

Kontrolirana detonacija provedena je na željezničkom kolodvoru Britomart u Aucklandu nakon što su tamo pronađena dva napuštena ruksaka. Policija ih je detonirala oko 19:30 po lokalnom vremenu. Glasnogovornik policije potvrdio je da su na kolodvoru naoružani policajci, koji su blokirali promet.

Glasnogovornik željezničkog kolodvora Britomart izjavio je da sama željeznička stanica nije evakuirana i da nema utjecaja na vozni red.

Ubrzo nakon intervencije na kolodvoru naoružana policija i ambulantna kola blokirali su dionicu ulice Victoria oko 20:15 i spriječili ljude da izađu iz zgrada.

Policija je ubrzo izvijestila kako je grad siguran, a istaknuli su da intervencije nisu povezane sa stravičnim napadom na dvije novozelandske džamije u gradu Christchurchu u kojem je ubijeno najmanje 49 ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene