Novozelandska policija (Foto: AFP)
Novozelandska policija (Foto: AFP) Foto: Afp

Novozelandska policija provela je u petak kontroliranu detonaciju na najvećoj željezničkoj postaji u Aucklandu, transportnom centru Britomart.


Policija u novozelkandskom Aucklandu je u petak navečer, po lokalnom vremenu, raspoređena na dvije različite lokacije u najvećem gradu te države ogradivši dijelove cesta na jednoj i detonirajući eksplozivne naprave na drugoj lokaciji, javlja New Zealand Herald.

Vezani članci Tragedija na Novom Zelandu Detalji bizarne nesreće na poznatom otočju, poginulo pet osoba: Unajmili čamac za snimanje ptica, prevrnuo ih kit Tragedija na Novom Zelandu Bizarna nesreća na poznatom otočju: Kit prevrnuo čamac? Poginulo pet osoba

Kontrolirana detonacija provedena je na željezničkom kolodvoru Britomart u Aucklandu nakon što su tamo pronađena dva napuštena ruksaka. Policija ih je detonirala oko 19:30 po lokalnom vremenu. Glasnogovornik policije potvrdio je da su na kolodvoru naoružani policajci, koji su blokirali promet.

Glasnogovornik željezničkog kolodvora Britomart izjavio je da sama željeznička stanica nije evakuirana i da nema utjecaja na vozni red.

Ubrzo nakon intervencije na kolodvoru naoružana policija i ambulantna kola blokirali su dionicu ulice Victoria oko 20:15 i spriječili ljude da izađu iz zgrada.

Policija je ubrzo izvijestila kako je grad siguran, a istaknuli su da intervencije nisu povezane sa stravičnim napadom na dvije novozelandske džamije u gradu Christchurchu u kojem je ubijeno najmanje 49 ljudi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju