Policija u Srbiji, ilustracija (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)
Policija u Srbiji, ilustracija (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Tijekom suđenja Valjevskoj grupi pred Specijalnim sudom u Beogradu optuženi Zoran Jeličić prerezao si je vrat.


Na beogradskom specijalnom sudu u srijedu se odvijala prava drama. Zoran Jeličić, optuženi na suđenju Valjevskoj grupi, javio se za riječ, došao do govornice u sudnici, iz džepa izvadio oštar predmet i uz riječi ''Sada ću se ubiti pred svima'' prerezao si vrat.

Prije ovog događaja Jeličić je zatražio izuzeće sudskog vijeća i naveo da ima sedam razloga za to, piše BN televizija. Uspio je nabrojiti četiri razloga prije nego ga je sutkinja vratila na mjesto za optužene. Međutim, on se ponovo javio za riječ i kad mu je sutkinja Svetlana Aleksić dopustila novi izlazak za govornicu, kazao je da će se ubiti jer mu nije dopušteno reći ono što ima.

Nastao je kaos u sudnici, odmah je skočila sudska straža, ali i liječnici Hitne pomoći koji dežuraju u zgradi. Incident se dogodio oko 10:10, a povrijeđeni Jeličić prevezen je u bolnicu. RTS javlja da se radi o površinskim ozljedama, a on je nakon saniranja ozljede pušten.

Srpski mediji pišu da se ozlijedio metalnim predmetom od jednog centimetra koji nije detektiran na sigurnosnim vratima zbog svoje minimalne veličine. Glasnogovornica suda Tatjana Tešić potvrdila je da se radi o površinskoj ozljedi te da je pravosudna straža spriječila Jeličića u daljnjem samoozljeđivanju.

Inače, Valjevska grupa uhićena je 2009. godine u velikoj akciji policije zbog niza kaznenih djela, a prvostupanjsko suđenje i dalje je u tijeku. Pripadnike te grupe tereti se za teška ubojstva, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari, iznudu i nanošenja lakih i teških tjelesnih ozljeda.