Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajno plovilo

Neobičan prizor uočen na satelitskim snimkama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom pregleda fotografija uočena je tajna mini podmornica.

Tajna kineska mini podmornica uočena je tijekom pregleda komercijalnih satelitskih fotografija, te je dodatno privukla pozornost na brzo širenje kineskih podvodnih snaga, piše News.com.au.

Pročitajte i ovo Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 4 Usred oceana VIDEO Objavljena snimka velike zapljene kokaina: Mornarica presrela podmornicu i uhvatila krijumčare Satelitske snimke ruske zračne baze U zračnoj bazi Nove satelitske snimke otkrile ruske planove? "Pokušavaju zavarati Ukrajince..."

Fotografija je snimljena u listopadu prošle godine u brodogradilištu u Wuhanu, u središnjoj Kini, gdje se gradi većina kineskih podmornica. Stručnjaci vjeruju da je neobično malena podmornica duga tek 35 metara i široka 4 metra.

Otkad je snimka nastala nitko je nije vidio niti za nju čuo, a takva podmornica idealna je za rad u plitkim vodama gdje se može skrivati na morskom dnu.

VIDEO Oni znaju kako otjerati rusku vojsku

Vojne mini podmornice u povijesti su bile dijelom tajnih operacija, osobito tajnih napada. Primjerice, Velika Britanija koristila je male podmornice kako bi rasporedila eksploziv ispod njemačkog bojnog broda Tirpitz, kao i za pregled plaža na Dan D.

Vjeruje se da Sjeverna Koreja i Iran imaju mala plovila za napad za koja se vjeruje da su u mogućnosti putovati 2500 kilometara do ciljeva. Vjeruje se i da jedno od tih plovila stoji iza potapanja južnokorejske korvete 2010. godine.

I Švedska gradi i upravlja mini podmornicama, a iako su inače u stanju nositi torpeda vojni analitičari vjeruje da je njihova primarna svrha tajna implementacija špijuna i posebnih snaga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene