Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Partnerski odnos

Putinu stiže kineski vođa: Potpisat će niz važnih dokumenata, objavljeni detalji

Vladimir Putin i Xi Jinping
Vladimir Putin i Xi Jinping Foto: Afp
Kineski čelnik Xi Jinping posjetit će Rusiju sljedeći tjedan na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina, objavilo je u petak kinesko ministarstvo vanjskih poslova.

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova izvijestilo je da će kineski čelnik Xi Jinping posjetiti Rusiju sljedeći tjedan na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Bit će to Xijev prvi posjet Moskvi od ruske invazije na Ukrajinu. Tijekom posjeta, Xi i Putin će razgovarati o "strateškoj suradnji" između dviju zemalja.

"Tijekom razgovora bit će razmotrena aktualna pitanja daljnjeg razvoja sveobuhvatnih partnerskih odnosa i strateške suradnje između Rusije i Kine", priopćio je Kremlj u petak te dodao da će se sastanak održati od 20. do 22. ožujka.

"Planirana je i razmjena mišljenja u kontekstu produbljivanja rusko-kineske suradnje na međunarodnoj sceni", dodao je Kremlj. Bit će potpisan niz važnih bilateralnih dokumenata.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin o plinovodu Teroristički napad Putin o eksploziji plinovoda: "Ukrajinci nisu odgovorni, to su besmislice"

Posjet dolazi u trenutku kada se Kina pokušava predstaviti kao neutralni mirovni posrednik u Ukrajini, ali je taj pokušaj dočekan s nepovjerenjem u zapadnim prijestolnicama zbog rastućeg partnerstva Pekinga s Moskvom, prenosi CNN.

Kina je odbila osuditi ruski napad na Ukrajinu ili ga nazvati invazijom, umjesto toga okrivljujući napredovanje NATO-a za izazivanje sukoba. Također je pružila diplomatsku potporu Moskvi, dok je širila trgovinske i vojne veze sa svojim sjevernim susjedom.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene