Sam Ratulangi PB 1600 naziv je broda koji se nasukao na obalu u blizini grana Yangona u Mjanmaru. Policajci koji su se popeli na brod imali su što vidjeti.

Galerija Brod duhova 1 (Foto: Facebook, Yangon Police) Brod duhova 2 (Foto: Facebook, Yangon Police) Brod duhova 3 (Foto: Facebook, Yangon Police) +0 Brod duhova 4 (Foto: Facebook, Yangon Police)

Brod pod nazivom Sam Ratulangi PB 1600, koji plovi pod indonezijskom zastavom, nasukao se na obalu u blizini najvećeg mjanmarskog grada, Yangona.

Vezani članci Teretni brod, ilustracija Prijeti li nam ekološka katastrofa? Potonuo brod koji je prevozio 750 tona dizela, posada evakuirana Slika nije dostupna VIDEO Rusi raketirali teretni brod, drugi potonuo nakon eksplozije: Ima mrtvih i nestalih, pogledajte trenutak eksplozije

Izgrađen je 2001. godine. 177 metara je dug, 28 metara širok, a težak 26,5 tona (prema podacima sa web stranice Marine Traffic). Teretni brod prekriven hrđom otkriven je još nekoliko dana ranije kad su ga uočili ribari.

Zadnji put Sam Ratulangi PB 1600 viđen je kod obale Tajvana, 2009. godine, kada je i prijavljen slučaj napuštenog broda. Devet godina se nije znala sudbina broda koji se nasukao na obalu Mjanmara.

Nakon što se nasukao na obalu, policajci su se u četvrtak popeli na brod i vidjeli da na njemu nema nikog. Prazan teretni dio samo je upotpunio sliku broda na kojemu nije bilo ni posade. Složili su se kako se radi o "brodu duhova".

Iz mornarice tvrde kako je teretni brod bio tegljen prema brodogradilištu u Bangladešu, piše BBC. Vlasnik broda je malezijska kompanija, a prema nekim podacima, brod je bio na putu za brodogradilište kako bi ga tamo rastavili na dijelove.

Nakon što ih je uhvatilo veliko nevrijeme, 13 pomoraca je napustilo brod kako bi se spasili. Jedan od dokaza za to su i kabeli koji su pronađeni kako vise s broda.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju