Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pojačanje uskoj vojsci u vidu pet pripadnika srpskog 'Četničkog pokreta' stiglo je u srijedu u Sevastopolj.


Ruska agencija Itartas javlja kako su na Krim, točnije u grad Sevastopolj stigli 'srpski dobrovoljci' koji su se predstavili kao 'Četnički pokret'. 'Mi predstavljamo 'Četnički pokret' i nas možete usporediti sa kozacima u Rusiji. Naš cilj je da u ime srpskog naroda damo podršku ruskom narodu. U ovom trenutku je ovdje sve isto kao nekada u Srbiji. Zapad i Europa financiraju opoziciju i oni govore da žele u Europu, a sve je to laž',rekao je Milutin Mališić, koji se predstavio kao komandant četničke garde 'Vukovi', prenosi Alo.

VIDEO Procurila snimka razgovora: Snajpere koji su sijali smrt na Majdanu angažirali organizatori prosvjeda?!

Vezani članci Ukrajinska vojska G7 osuđuje gomilanje ruske vojske na granici s Ukrajinom: Zaustavite provokacije i smirite napetosti Slika nije dostupna Rusija odbila potpisati izvješće IAEA-e, kaže da Sevastopolj nije u Ukrajini

Mališić je rekao kako su njih pozvali kozaci te da su se odazvali jer je za vrijeme ratova u bivšoj Jugoslaviji postojao velik broj ruskih dragovoljaca koji su se borili na srpskoj strani. 'Naša je dužnost da budemo ovdje', rekao je Mališić.

Radi se o pet pripadnika 'Četničkog pokreta' koji kažu kako ne očekuju masovni dolazak dobrovoljaca iz Srbije jer su oni 'mali narod, ali gaje veliku ljubav prema Srbiji'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook