Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivi Vučića

Analitičar o zabranjenom Areni sportu: "Utjecaj politike je do te mjere očit da je i sportski kanal politički kanal"

Aktualno Galerija Zabrana Arena Sport kanala na Kosovu - 5 Zabrana Arena Sport kanala na Kosovu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Zabrana Arena Sport kanala na Kosovu - 4 Zabrana Arena Sport kanala na Kosovu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Zabrana Arena Sport kanala na Kosovu - 3 Zabrana Arena Sport kanala na Kosovu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zabrana Arena Sport kanala na Kosovu - 2 Zabrana Arena Sport kanala na Kosovu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zabrana Arena Sport kanala na Kosovu - 1 Galerija 1/5 >>
Nezavisna komisija za medije na Kosovu odlučila je zabraniti emitiranje sportskog kanala Arena Sport uz tvrdnju da su emitirali video poruke iz Srbije sa sadržajima koji veličaju teroristički napad na sjeveru zemlje i prijeteće su za građane Kosova, navode iz Komisije.

Naložili su operaterima distribucije da odmah obustave emitiranje kanala Arena sport na svojim platformama uz obrazlo-ženje da žele spriječiti emitiranje programskog sadržaja koji vrijeđa nacionalni interes.

"Kosovska javnost veoma je povrijeđena, a mi smo regulatorno tijelo i morali smo intervenirati i obustaviti emitiranje na tim kanalima. S obzirom da je situacija na sjeveru Kosova veoma osjetljiva, kad se emitiraju te poruke putem sportskih kanala imat će puno veći utjecaj u odnosu na emitiranje na drugim medijskim kanalima", rekao je Jeton Mehmeti, predsjednik Komisije.

Ova zabrana - potpuno očekivana ako se pita beogradskog političkog analitičara Slobodana Stupara.

Pročitajte i ovo Uvala Vruja nakon radova - 2 Izvijestio državni inspektorat Srušene bespravne građevine u Vruji: Pogledajte stanje prije i nakon uklanjanja

"Sport je urađen kao neka vrsta osvete Vučićeve Kosovu zato što nije uspjela ta njegova priča s Radojčićem", komentirao je.

A sve je - kaže - pod kontrolom Aleksandra Vučića.

"Utjecaj politike je do te mjere očit da je i sportski kanal politički kanal. Sve što je pod kontrolom Vučića je dirigirano, znate on kontrolira npr. nogomet i Crvena zvezda mora biti prvak. E sad da ne bi se pobunili baš ovi iz Partizana onda im on da da u košarci bude prvak", dodao je.

Zabrana na Kosovu ne iznenađuje ni hrvatske političare.

Pročitajte i ovo Skup podrške radnika Drave International skup podrške VIDEO Vlasnik tvrtke u kojoj gori plastika u suzama se obratio radnicima: "To što Stožer radi nije normalno"

"U svakom slučaju ovo je nešto neprihvatljivo da to je bila na neki način službena politika Beograda nažalost. No nadam se da su ovi teroristilčki napadi na Kosovu koji su uzeli živote konačno raskrinkali takvu politiku, diskreditirali je do kraja i pokazali je neodrživom", komentirao je Domagoj Hajduković iz SDP-a.

"Činjenica je da Srbija koristi i medije i druge oblike hibridnog djelovanja kako bi širila svoj utjecaj u zemljama regije, dakle vidimo to i u Crnoj Gori vrlo intenzivno vidjeli smo to i na drugim mjestima tako da je to nešto o čemu svakako treba voditi računa", rekao je HDZ-ov. Tomislav Sokol.

 A da će voditi računa o daljnjem sadržaju na kanalima koji emitiraju Arena Sport - poručuju iz kosovske Komisije za medije. Odluka o zabrani je privremena, pa ako se ponovi slično uslijedit će - sankcije. Na naš upit o ovim porukama na sportskom kanalu ni iz Arena Sporta ni iz UEFA-e nije stigao odgovor.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene