Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvijestio državni inspektorat

Srušene bespravne građevine u Vruji: Pogledajte stanje prije i nakon uklanjanja

Aktualno Galerija Uvala Vruja nakon radova - 2 Uvala Vruja nakon radova - 2 Foto: Državni inspektorat Uvala Vruja nakon radova - 3 Uvala Vruja nakon radova - 3 Foto: Državni inspektorat Uvala Vruja nakon radova - 4 Uvala Vruja nakon radova - 4 Foto: Državni inspektorat Uvala Vruja nakon radova - 5 Uvala Vruja nakon radova - 5 Foto: Državni inspektorat +13 Uvala Vruja nakon radova - 6 Galerija 1/18 >>
Završili su višemjesečni radovi uklanjanja više bespravno izgrađenih građevina u uvali Vruja, Pisak, izvijestio je u petak Državni inspektorat uz napomenu da su radovi provedeni nakon provedenih sedam upravnih inspekcijskih postupaka građevinske inspekcije.

Završeni su višemjesečni radovi uklanjanja viđe bespravno izgrađenih građevina u uvali Vruja i Pisak, izvijestio je Državni inspektorat. 

Inspektorat u priopćenju, uz koje su priložene i fotografije iz kojih je vidljivo stanje prije i nakon uklanjanja bespravno izgrađenih objekata, navodi da su od lipnja uklonjeni - lukobran u moru, jaccuzi (prizemna građevina, prostor za tuš), vodosprema i potporni zidovi te niz građevina u ''ribarskom selu'', kao i betonizirana obala te bespravno izgrađena pristupna cesta.

Pročitajte i ovo Skup podrške radnika Drave International skup podrške VIDEO Vlasnik tvrtke u kojoj gori plastika u suzama se obratio radnicima: "To što Stožer radi nije normalno"

Zbog specifičnosti terena odnosno nepristupačnosti, dio je bespravno izgrađenih građevina uklanjan i ručno, a ne samo strojno te dio s kopnene, a dio i s morske strane.

"Samom izvršenju rješenja o uklanjanju putem treće osobe prethodilo je niz inspekcijskih očevida tj. nadzora u kojima su između ostalog sukladno zakonskim propisima izrečene i novčane kazne u iznosu od 374.278,32 eura, a kojima se investitora prisiljavalo na izvršenje rješenja", navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Gala večer - 1 Gala večer 25 godina u Hrvatskoj: Obljetnica Američke gospodarske komore okupila poslovnu i političku elitu

Nakon što su se stekli svi zakonom propisani uvjeti, Državni inspektorat je u prvom kvartalu ove godine proveo otvoreni postupak javne nabave radova uklanjanja nezakonito izgrađenih građevina u uvali čija ugovorena vrijednost iznosi 254 tisuće eura plus + PDV.

U Vruji je u proteklih nekoliko godina održano nekoliko prosvjeda koje su aktivisti ironično nazivali "Festivalom bespravne gradnje i devastacije prirode" protiveći se nelegalnom betoniranju uvale koje je proveo poduzetnik Stipe Latković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene