Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši vojnik na sudu

Ubio stanodavku jer na frontu nije uspio nikoga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudi se bivšem britanskom vojniku koji je ubio svoju stanodavku zato što, kako tvrdi tužiteljstvo, nikada nije ubio neprijatelja za vrijeme boravka u Afganistanu.

Aaron Wilkinson, 24-godišnjak iz Woodlesforda u Engleskoj, optužen je za ubojstvo 52-godišnje Judith Garnett nakon što joj je pucao u prsa i glavu u njezinom domu u siječnju prošle godine. Na suđenju se čulo da se Wilkinson činio razočaranim time što nije ispalio niti jedan metak u Afganistanu i bio je fasciniran osjećajem kako je to ubiti nekoga, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Wilkinsonu je vojni liječnik dijagnosticirao posttraumatski stres te je bolovao od aspergerovog sindroma. On je na sudu rekao da se osjeća krivim za ubojstvo na temelju smanjene uračunljivosti, tvrdeći da je izgubio razum kada ga je Garnett zamolila da se iseli iz njezina doma.

>> Vojnik koji je počinio pokolj u Afganistanu tvrdi da se ničeg ne sjeća

U stanodavku je pucao tri puta. Prva su dva hica ispaljena s udaljenosti od oko jednog metra. Prvi metak završio je u prsima stanodavke, a drugi joj je okrznuo lice. Treći joj je metak ispaljen u glavu. Tužiteljstvo na sudu pokušava dokazati da Wilkinsonovo medicinsko stanje nije utjecalo na mogućnost samokontrole.Tužitelj je kazao kako vjeruje da je ubijanje moglo imati veze s fascinacijom oružjem i ubijanjem te željom da iskusi ubojstvo, nešto što nije uspio ostvariti u Afganistanu.

Wilkinson se pridružio vojsci još kao tinejdžer te je na dužnosti u Afganistanu bio šest mjeseci tijekom 2009. godine. Tijekom toga je lakše ranjen te je vjerojatno bio zlostavljan od strane svojih kolega vojnika. Također je nad njim vojna policija obavljala istragu u slučaju u kojem je ubijeno nekoliko afganistanskih civila.

U staklenci nosio šrapnel kojim je ozlijeđen

U staklenci je sa sobom nosio šrapnel kojim je ozlijeđen i bio je ponosan na činjenicu da je zadobio ozljedu, ispričali su njegovi bivši kolege. Također je govorio o tome da nije ubio nijednog neprijateljskog vojnika i time je bio razočaran, tvrde Wilkinsonovi prijatelji.

>> Dramatična borba američkih vojnika s nevidljivim neprijateljem u Afganistanu

Mladić je radio na farmi gospođe Garnett u Woodlesfordu nekoliko godina te se preselio na njezin tavan nakon svađe s majkom. Nekoliko tjedana prije ubojstva, kazali su svjedoci, Wilkinsonov odnos sa Garnett bio je narušen, jer je Garnett bila razočarana koliko malo 24-godišnjak radi.

Kobnog dana kada je ubijena, Wilkinson je sam nazvao policiju i kazao da je počinio ubojstvo te da se želi predati. Policajcima koji su stigli na intervenciju rekao je da ga je Garnett optužila da ja lijen te mu naredila da spakira stvari i odseli iz njezine kuće. On je tada izgubio kontrolu te ju je ubio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene