Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimila kamera na šljemu

Dramatična borba američkih vojnika s nevidljivim neprijateljem u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojnici postrojbe Bravo Company 2-30 Infantry 4-10 MTN objavili su snimku borbe u Afganistanu koju je zabilježila kamera sa šljema jednog od vojnika.

Kratki film objavljen na You Tubeu, snimljen u provinciji Logar i dokumentira naporne situacije s kojima se susreću trupe u borbi s neprijateljem kojeg ne vide.

Pročitajte i ovo Vojna vozila u luci Gaženica, ilustracija potpora španjolskoj vojsci MORH upozorio na vojni konvoj, pogledajte gdje se očekuje zastoj: "Molimo građane za strpljenje" Ilustracija Mirovna misija Britanski vojnici stigli na Kosovo: "To je razborit korak''

Jedan je to od 150 videa objavljenih na You Tubeu, a objavio ih je korisnik Funker530.

Na ovoj se snimci vidi nekoliko vojnika koji iz rova u jednom selu pucaju na metu koju zapravo ne vide i ne znaju gdje se točno nalazi. Njihovi su neprijatelji skriveni na obližnjim brdima. Budući da je to bila operacija visokog rizika, postojala je vjerojatnost da stanu na improviziranu eksplozivnu napravu, piše Daily Mail.

>> Teška nesreća: Helikopter se srušio na kuću, 16 mrtvih

'Možeš li ga vidjeti?', čuje se kako pita jedan vojnik. 'Ne, pucat ću', odgovara mu drugi. Zvuk paljbe toliko je jak da vojnici moraju vikati dok pričaju kako bi čuli jedni druge. U jednom trenutku vojnik, frustriran činjenicom što ne zna gdje se točno nalazi neprijatelj, baca granatu. Na kraju objavljene snimke čuje se kako jedan vojnik preko radija moli još ljudi i streljiva. 'Treba nam još vojnika ovdje, brzo. Ostajemo i bez municije', rekao je.

Borba vojnika s nevidljivim neprijateljem se nastavlja u nadi da će pogoditi metu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene