Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizaran slučaj

Muškarac umro od gotovo zaboravljene bolesti nakon jezivog susreta usred noći

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Amerikanac je umro od bjesnoće nakon što ga je probudio šišmiš koji mu je grizao ruku.

Stanovnika američke savezne države Minnesote probudio je šišmiš koji mu je grizao desnu ruku. 84-godišnjak ga je brzo odgurnuo, zatim oprao ruke sapunom i vratio se u krevet svojoj ženi.

Iako su oboje dobili lijekove protiv bjesnoće, uključujući cjepivo, muškarac se pet mjeseci nakon ugriza vratio u bolnicu te požalio na bol u desnoj strani lica. Preminuo je 15 dana kasnije od posljedica oticanja mozga i leđne moždine.

Pročitajte i ovo Cjepivo u bolnici (Foto: Dnevnik.hr) smrtonosna za ljude i životinje Prvi put nakon šest godina: U BiH potvrđena pojava bjesnoće, zaražen je jedan lovački pas

Pročitajte i ovo Vojnik s puškom Pas eutanaziran Hrvatske vojnike u Kabulu izgrebao pas, zbog sumnje u bjesnoću sve ih cijepili

Liječnici su rekli da je ovo prvi put da je u SAD-u zabilježena smrt od bjesnoće nakon što je pacijent bio na pravovremenom liječenju, izvijestio je Daily Mail. Bjesnoća je, naime, gotovo uvijek smrtonosna ako osoba ne dobije lijekove prije pojave prvih simptoma.

U izvješću o slučaju stoji da je muškarac vjerojatno preminuo jer je imao nedijagnosticiran imunološki poremećaj zbog kojeg su cjepiva bila manje učinkovita.

Do ugriza je došlo 27. srpnja 2020. godine, ali on je prve simptome počeo pokazivati tek u siječnju iduće godine. Simptomi se u tipičnim slučajevima počinju pojavljivati tri do osam tjedana nakon infekcije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene