Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolnica za ženu i dijete

Novi bolnički kompleks vrijedan 158 milijuna eura iskorak je u liječenju: "Ovo je dosanjani san"

Aktualno Galerija Riječka bolnica - 4 Riječka bolnica - 4 Foto: DNEVNIK.hr Riječka bolnica - 3 Riječka bolnica - 3 Foto: DNEVNIK.hr Riječka bolnica - 2 Riječka bolnica - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Riječka bolnica - 1 Galerija 1/4 >>
U Rijeci je otvorena nova zgrada Bolnice za ženu i dijete na Sušaku. Izvještava reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

Dugo iščekivani novi bolnički kompleks KBC-a Rijeka napokon je otvoren. U novu zgradu preselit će se Klinika za ginekologiju i porodništvo, a ondje će biti i odjel pedijatrijske intenzivne njege i neonatologije te dječji odjel.

Oni koji će operirati u tim dvoranama jedva su ih dočekali.

"Toliko opreme, toliko najsavršenijih aparata, svega što mi trebamo u svom svakodnevnom radu da bi obavljali medicinu današnjeg vremena, modernog doba", rekao je predstojnik Klinike za dječju kirurgiju Nado Bukvić.

Irena Barbarić, koja je intrumentarka, priznaje, nedostajat će joj Kantrida.

"Prekrasno. Novo, moderno, veliko, prostrano, sve je baš kako naši pacijenti, a i njihovi roditelji zaslužuju", naglasila je.

Pročitajte i ovo Alice Wood tragična smrt Pregazila zaručnika nakon svađe pa lagala da je riječ o nesreći: "Osoba kojoj je najviše vjerovao je osoba koja mu je oduzela život"

Taj kompleks, poznatiji pod imenom Bolnica za ženu i dijete, prostire se na 70.000 četvornih metara u dvije zgrade.

U njezinim suvremenim rađaonicama uskoro će početi na svijet stizati naši najmlađi sugrađani.

"Mijenja se to što je rodilja ovdje baš, ovdje je prava soba za rađanje, nisu to klasični boksevi kao u staroj odvojeni staklom, tako da je rodilja ovdje sama sa pratnjom", rekao je predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo Marko Klarić.

Dio opreme, pohvalili su se doktori, birali su sami. I sada su u korak sa svjetskim centrima, no bez ljudi kažu ništa ne bi funkcioniralo.

Pročitajte i ovo Sanacija tramvajske naponske mreže Stanje sanirano oko 18:30 Tramvaji ne voze centrom Zagreba: Kod Glavnog kolodvora oštećena je naponska mreža

"Ove prostore vrlo skoro ispunit će i 175 djelatnika Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka koji ulaze kao tim i nastojat ćemo napraviti najbolje što znamo i započeti budućnost. Ovo je dosanjani san", komentirala je predstojnica Klinike za pedijatriju Iva Bilić Čače.

Toj bolnici gravitiraju čak županije, što bi u brojkama bilo oko 600.000 građana. Potpuno preseljenje i stavljanje u funkciju ide uskoro.

"Naši će korisnici itekako osjetiti razliku u kvaliteti usluge, u kvaliteti komfora i zadovoljstva dobivenim uslugama", rekao je ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić.

Sve to stajalo je 158 milijuna eura.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene