Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Enrique Elizondo Flores

Mučio i osakaćivao svoje žrtve: Uhićen član Zete koji je ubio 75 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksička policija na sjeveru zemlje uhitila je člana narkokartela Zeta koji je priznao ubojstva najmanje 75 osoba.

Enrique Elizondo Flores (35) kazao je istražiteljima da su 26 njegovih žrtava bili putnici autobusa koji je prolazio kroz grad Cerralvo nedaleko od granice s Teksasom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna predviđanja Najvažnija izborna godina počela krvavim obračunom: Karteli ubili dva gradonačelnička kandidata Automobili ubijene obitelje nakon napada narkokartela (Foto: AFP) Meksiko zavijen u crno Nakon masakra u kojem je ubijena deveteročlana obitelj uhićen narkobos, u automobilu imao i taoce

Elizondo je uhićen još 20. siječnja u Salinas Victoriji, javlja AP, ali vlasti nisu davale nikakve informacije da bi mogli provjeriti njegov iskaz, objasnio je glavni državni odvjetnik Adrian de la Garza. Na području Cerralva Elizondo je 'radio' zadnje tri godine i bio je zadužen za odstrel članova suparničkog narkokartela Gulf. On i njegovi suradnici u siječnju prošle godine počeli su iz autobusa koji su prolazili Cerralvom izvlačiti putnike, a Zete su odgovorne za tri napada na autobuse u siječnju i ožujku prošle godine te najmanje 92 ubojstva putnika.

>> Meksiko: Policija pronašla pet odrubljenih glava

>> Meksiko: Uhićen šef kartela Los Zetas

Elizondo je poznat po tome što je svoje žrtve prije ubojstva mučio i osakaćivao. Sjeveroistok Meksika zahvaćen je teritorijalnim ratom između dvaju narkokartela od njihova raskola 2010. godine, a više od 47.000 ljudi ubijeno je diljem Meksika otkako je predsjednik Felipe Calderon u prosincu 2006. pokrenuo borbu protiv krijumčara droge. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene