Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U povodu Dana neovisnosti

FOTO Ukrajinci usred Kijeva poslagali uništene ruske tenkove: "Važno je vidjeti takve primjere naših pobjeda"

Postrojeni uništeni ruski tenkovi u Kijevu - 2
Postrojeni uništeni ruski tenkovi u Kijevu - 2 Afp
Aktualno Galerija Postrojeni uništeni ruski tenkovi u Kijevu - 1 Postrojeni uništeni ruski tenkovi u Kijevu - 1 Foto: Afp Postrojeni uništeni ruski tenkovi u Kijevu - 2 Postrojeni uništeni ruski tenkovi u Kijevu - 2 Foto: Afp Postrojeni uništeni ruski tenkovi u Kijevu - 3 Postrojeni uništeni ruski tenkovi u Kijevu - 3 Foto: Afp +0 Postrojeni uništeni ruski tenkovi u Kijevu - 4 Galerija 1/4 >>
Ukrajina je u ponedjeljak poredala spaljene ruske tenkove i borbena vozila duž središnje ulice glavnog grada Kijeva, dok se Ukrajinci pripremaju za obilježavanje drugog ratnog Dana neovisnosti ovoga tjedna.

Ukrajina je usred Kijeva poredala spaljene i uništene ruske tenkove i borbena vozila povodom obilježavanja Dana neovisnosti ovog tjedna. 

Državni praznik, kojim se u četvrtak obilježava 32 godine neovisnosti od Moskve, pada točno 18 mjeseci nakon što je Rusija pokrenula invaziju na svog južnog susjeda.

Pročitajte i ovo Almica Domikulić Brojne intervencije u Splitu U Hrvatskoj velike vrućine, ali neki građani i dalje su neposlušni: "Stalno govorimo jedno te isto"

Ljudi su hodali ulicom Hrešćatik u srcu prijestolnice zureći u pougljenjene armature oklopnih borbenih vozila i druge dijelove opreme, poredane u dugom redu poput vojne parade mrtvih.

Dan neovisnosti, koji će biti prigušen zbog teškog rata, obilježava se u kritičnom trenutku za Kijev dok traje protuofenziva protiv ruskih okupatorskih snaga. Ukrajinske snage sporo napreduju na istoku i jugu zemlje te tek trebaju zauzeti veća naselja.

Stanovnici u središtu Kijeva rekli su da im se sviđa što je uništena ruska oprema izložena te da se nadaju kako će to podići borbeni duh Ukrajinaca.

"Mislim da je dobra ideja pokazati što je naša vojska sposobna učiniti i pokazati koliko su (Rusi) loši u borbi", rekao je 23-godišnji Mark Omelčenko. "Važno je vidjeti takve primjere naših pobjeda", dodao je.

Pročitajte i ovo Medicinski radnici - 2 Nova pravila Neki pregledi kod liječnika ubuduće bi mogli trajati manje od 10 minuta: ''To je jedna neobjašnjiva salata želja i planova''

Mikola Kaplun, 74-godišnjak iz grada Vinicje na zapadu Ukrajine koji je bio u posjetu svojoj unuci, rekao je da je zahvalan na zapadnoj potpori u ratu za koji se, priznao je, ponekad čini kao da se predugo razvukao.

"No, osjećaj da će pobjeda sigurno doći nije se promijenio", rekao je. "A moja intuicija mi govori da će sve ovo završiti do kraja godine, našom pobjedom", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene