Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema bijega

Pogledajte što rade moskovske vlasti kako bi ušle u trag muškarcima za vojnu službu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Moskovske vlasti koriste sustav za prepoznavanje lica kako bi ušle u trag muškarcima u dobi za vojnu službu, objavio je u utorak TASS pozivajući se na glavnog gradskog dužnosnika za novačenje.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je prošli tjedan zakon koji uvodi strože restrikcije za one koji izbjegavaju novačenje i predviđa slanje poziva u vojsku elektroničkim putem umjesto osobne dostave.

To će otežati tisućama muškaraca u dobi od 18 do 27 godina koji svakog proljeća i jeseni pokušavaju izbjeći službenike koji ih zovu na odsluženje obveznog vojnog roka ili u rat u Ukrajini u sklopu mobilizacije proglašene prošle godine.

Pročitajte i ovo Putin s vojnicima Poslao im poruku VIDEO Pogledajte što je Putin donio ruskim vojnicima u Ukrajini: "Ovo ponesite u rat"

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Hitan sastanak Putin iznenada doputovao u Ukrajinu: Došao je samo zbog jedne stvari

"Kako bi se utvrdilo prebivalište novaka, u Moskvi se koristi sustave za videonadzor", rekao je glavni gradski dužnosnik za novačenje Maxim Loktev za TASS.

Moskovski Ured za informacijske tehnologije objavio je 2017. da je više od 3000 nadzornih kamera u gradu povezano sa sustavom za prepoznavanje lica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene