Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lista za orke

Pjesmama pokušali otjerati agresivne orke: Jednu vrstu glazbe posebno ne vole

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Pomorci su na internetu podijelili listu pjesama koja bi trebala otjerati agresivne orke kada odluče napasti njihove brodove. No neobična sposobnost tih morskih sisavaca da komuniciraju i prilagode se zakomplicirala je borbu pomorcima.

Neki pomorci počeli su borbu protiv agresivnih orki na pomalo neobičan način - heavy metal glazbom pokušavaju otjerati morske sisavce.

Floroan Rutsch, njemački pomorac koji upravlja unajmljenim katamaranom uz obalu Pirenejskog poluotoka, rekao je New York Timesu da je pretraživao internetske forume pomoraca za idejama kako spriječiti kitove ubojice da napadaju njegov brod.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin novi krug sankcija Ovaj potez EU-a razbjesnit će Putina: Ostat će bez milijardi eura, čeka se odgovor Kremlja

Pročitajte i ovo Ilustracija Traže njegovu pomoć Oteo joj i ubio majku pa se 54 godine kasnije zbližio s njezinom kćeri: "Zapravo je olakšanje razgovarati s njim"

Rutsch je otkrio da bi heavy metal glazba iz podzemnih zvučnika mogla odvratiti vrhunske predatore, a ideja je čak došla s dijeljenom Spotify listom za reprodukciju pod nazivom Metal za orke, koji su podijelili drugi pomorci, piše Insider. Popis pjesama uključuje pjesme The Blood of Power, Infinite Terror, Stretched and Devoured i Exceptionally Sadistic.

Pročitajte i ovo David Cameron u posjetu Vladimiru Zelenskom Prvi službeni put Prvi službeni put novog britanskog šefa diplomacije, Kijevu poručio: "Nastavit ćemo vam davati vojnu potporu"

Tijekom susreta jednog dana u studenom Rutsch i njegova ekipa isprobali su glazbeni trik na skupini orki, rekao je za Times. No odlučni sisavci ipak su uspjeli u svom naumu, udarili su u kormilo broda i onemogućili mu upravljanje.

Rutschov brod morale su odvući španjolske vlasti koje su mu priskočile upomoć. Njegov susret samo je jedan u nizu nedavnih incidenata koji uključuju napade orki na brodove, posebno na obalama Španjolske i Portugala, a fenomen se naziva "ustanak orka".

Pročitajte i ovo Automobil Marija Banožića nakon nesreće Nije imao ateste Kako je Banožićev "ojačani" terenac prošao tehnički? "Automobil bi na pregled uvijek bio dovožen bez spornih elemenata"

Pročitajte i ovo Požar zgrade u Kini Velik broj hospitaliziranih VIDEO Užasan požar buknuo u poslovnoj zgradi : Najmanje 26 mrtvih

Od 2020. zabilježene su stotine susreta s agresivnim orkama, ali neki stručnjaci vjeruju da bi jedna nezadovoljna orka po imenu White Gladis mogla stajati iza ovoljetnog porasta incidenata u blizini Gibraltarskog tjesnaca.

Jedan čovjek koji je pokrenuo internetsku stranicu koja prati napade orka procjenjuje da se svaki dan dogodi barem jedan susret. Čak ako su orke u početku i mrzile heavy metal, sa svojom neobičnom sposobnošću komunikacije i prilagodbe, možda su se već naviknule na rock-melodije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene