Američki razarač USS Fitzgerald nakon sudara s trgovačkim brodom (Foto: AFP)
Američki razarač USS Fitzgerald nakon sudara s trgovačkim brodom (Foto: AFP)

Tijela mornara nestalih u sudaru američkog razarača i teretnog broda u subotu rano ujutro u Japanu pronađena su u oštećenom ratnom brodu, priopćila je američka mornarica ne navodeći njihov broj.


Sedam članova posade USS Fitzgeralda vodili su se nestalima više od 24 sata nakon sudara s filipinskim kontejnerskim brodom ispred japanske pacifičke obale tijekom noći u kojemu je ratni brod znatno oštećen, zbog čega je u njega prodrla voda.

"Pronađen je stanoviti broj mornara nestalih u sudaru USS Fitzgeralda i trgovačkog broda", navodi služba za tisak američke Sedme flote u kratkom priopćenju.

"Kako su spasilačke ekipe ulazile u dijelove broda oštećene u sudaru... pronalazile su nestale mornare u spavaonicama u koje je bila prodrla voda", dodaje se u tekstu. "Tijela su prevezena u bolnicu u Yokosuki, gdje će se obaviti identifikacija."

Japanska javna televizija NHK objavila je pak informaciju o "nekoliko" pronađenih tijela, pošto je ranije bila izvijestila da su pronađena tijela svih sedam nestalih mornara.

"U ovom trenutku obavještavamo obitelji i pružamo im pomoć koja im je nužna u ovim teškim trenutcima", navodi američka mornarica. "Imena mornara bit će objavljena kada obavijestimo njihove obitelji,"

U tijeku je istraga o uzrocima nesreće. (HINA)