Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudan vrtlog u susjedstvu

VIDEO Neobična pojava usred sunčanog dana, mislili su da je tornado: Bio je to "pustinjski đavao"!

Vrtlog prašine u Novom Sadu
Vrtlog prašine u Novom Sadu Foto: Vojvodinom uživo/Instagram screenshot
Vrtlog prašine u Novom Sadu pojavio se tijekom lijepog vremena, bilo je sunčano i vedro te nije bilo jakog vjetra.

Neobičan prizor iznenadio je mnoge u Srbiji prije dva dana. Naime, u Novom Sadu snimljen je vrtlog prašine koji se uzdizao nasred kružnog toka, a mnogi su se zapitali je li riječ o tornadu.

Zanimljivo je da se spomenuti vrtlog pojavio tijekom lijepog vremena, bilo je sunčano i vedro te nije bilo jakog vjetra.

Blic navodi kako to nije prvi put da je slična pojava viđena u Srbiji, a stručnjaci navode kako nije u pitanju tornado, već "pustinjski đavao", koji se javlja po vedrom, sunčanom danu.

Slobodan Sovilj, načelnik Nacionalnog centra za hidrometeorološki sistem, rane najave i upozorenja u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ), objasnio je kako nastaje ta pojava.

Pročitajte i ovo DHMZ upalio crveni meteoalarm za dio zemlje Zaštitite se na vrijeme Ipak crveni meteoalarm: DHMZ uključio najveću razinu upozorenja, najgore se očekuje u dvije regije

"Pustinjski đavao uvijek se javlja tijekom vedrog, sunčanog dana kada je najtoplije i on je obično manjih razmjera. Tipičan primjer smo imali prije nekoliko godina u Čačku", objasnio je Sovilj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene